ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 iun. 2021

Ciorba de salata verde cu afumatura

Am tot vazut ciorba asta de salata, dar trebuie sa recunosc ca nu m-a tentat nici o secunda sa o  incerc, fiindca nu mi-am imaginat nici macar o clipa ca o ciorba de salata ar putea fi buna. Acum doi ani insa, am gustat pentru prima data aceasta ciorba in Brasov, la renumitul Bistro de l'Arte, si m-a surprins intr-un mod foarte placut, asa ca evident mi-am dorit sa o reproduc si eu acasa.
Tot din inima Ardealului va recomand sa incercati si ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon, langosii cu smantana si cascaval sau cremsnitul cu crema de vanilie. Mai multe retete de ciorbe gasiti aici. Mai multe retete traditionale gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor.

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente ciorba de salata cu afumatura

2 l apa sau supa legume
2 salate verzi
100 g sunca sau kaizer afumat
1 ceapa
2 catei usturoi
2 oua
200 ml lapte batut sau iaurt
2-3 linguri otet
sare, piper
cateva fire marar 

Mod de preparare ciorba de salata cu afumatura

Daca aveti sunca afumata din aceea de la taiatul porcului va recomand sa o folositi, gustul va fi mai bun. Cum eu nu am mai avut am folosit kaizer pe care l-am taiat fasii subtiri si l-am pus la rumenit, in tigaie, impreuna cu o ceapa tocata marunt. Kaizerul sau sunca isi vor lasa suficienta grasime, asa ca nu este nevoie sa folositi ulei. Lasam pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida.
 

Pregatim salata. O desfacem si o vom spala foarte bine, frunza cu frunza, apoi o tocam fasii nu foarte mici, si o lasam intr-o sita, la scurs.

Pregatim o omleta. Batem cele doua oua cu putina sare si piper, atat cat sa se omogenizeze, si turnam compozitia intr-o tigaie (de preferat antiaderenta) in care am picurat putin ulei. Lasam sa se inchege si intoarcem omleta pe cealalta parte ajutandu-ne de o spatula, sau de o farfurie. La final omleta trebuie sa arate ca o clatita. O lasam sa se raceasca si o taiem fasii.

Punem peste kaizer si ceapa apa sau supa de legume si lasam sa fiarba doar pana incepe sa clocoteasca.  Adaugam salata si o lasam doar cateva minute, atat cat sa se inmoaie.

Adaugam si fasiile de omleta, potrivim de sare si piper.

Separat, intr-un vas amestecam laptele batut sau iaurtul cu usturoiul pisat si, ca sa nu se taie adaugam zeama fierbinte din ciorba, putin cate putin, amestecand ca sa nu se taie. Adaugam amestecul in oala ca sa dregem ciorba. Adaugam si otet, dupa gust. Dam deoparte si adaugam marar verde, tocat marunt.


Ciorba noastra este gata!


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Noua ne place mult ciorba de salata verde.O pregatim cu afumatura,punem si morcov,dar nu punem omleta.
    Mama o pregateste de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe la noi se face cu lapte, parte egala cu apa, ouăle le fac zdrenţe, cu slănină prăjită, nu fac omletă că ar fi prea multă prăjeală, cu puţin mai mult usturoi şi o servim acrită cu oţet şi nu punem nici mărar şi nici pătrunjel, cel mult frunze de usturoi verde sau leurdă.
    Sunt şi cei care o fac cu omletă, cu smântâna, iaurt, kaizer...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E buna să se adauge la urma leuștean verde tăiat mărunt.

      Ștergere
    2. Așa se face și la noi in Ardeal!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes