ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 iul. 2019

Saramura de crap


Daca ai ajuns pe malul Dunarii si nu ai mancat o saramura de crap, ei bine, imi pare rau sa o spun, dar ai ajuns degeaba! Pentru ca nimic nu-i mai bun si mai reprezentativ pentru meleagurile dunarene decat spectaculoasa saramura de crap! Crap de Dunare, pregatit la gratar, la foc cu lemne, apoi dat in cateva clocote intr-o zeama fabuloasa, usor usturoiata, de ai sa vrei sa iti reumpli castronul de cel putin doua-trei ori. Evident ca mamaliga este nelipsita din aceasta ecuatie, fara ea saramura nu are nici un farmec! Si daca mai punem si-un pahar de vin alb alaturi, atunci chiar nu vad ce ti-ai mai putea dori.
Si daca nu aveti timp de mers la pescuit si nici vreun pescar de la care sa-l luati nu cunoasteti, va vand eu un pont, il puteti pescui de la pescaria Selgros, viu, direct din acvariu, si mai mult decat atat, puteti ruga sa vi-l curete de solzi, ba chiar sa vi-l faca bucati, si toate astea fara sa platiti nimic in plus!
Eu am luat doi crapi frumusei, la vreo trei kilograme, i-am lasat sa mi-i curete si, numai bine, cand am terminat cumparaturile am trecut si i-am luat. 
Va recomand sa incercati si plachia de crap sau  crapul pe varza.
Mai multe retete cu peste gasiti aici.

Ingrediente saramura de crap

2 crapi cca 3 kg
2 linguri ulei
5 rosii
3 ardei capia
3 ardei iuti
1 capatana usturoi
3-4 crengute cimbru
4-5 foi dafin
1 lingurita boabe piper
sare dupa gust
patrunjel verde





Mod de preparare saramura de crap

Pregatim mai intai lemnele pentru gratar, si cum eu nu sunt specialista in ale gratarelor, ca de obicei, tatal meu a fost cel care s-a ocupat de tot. El stie cel mai bine de cate lemne este nevoie ca sa avem jar suficient.


Crapul l-am spalat, l-am taiat in bucati cam cat palma si l-am dat cu sare si putin ulei ca sa nu se lipeasca de gratar. Cand jarul este gata asezam bucatile de peste si in jurul lor vom pune rosiile, ardeii capia si ardeii iuti.


Coacem pe ambele parti.


Cat sta pestele pe gratar noi vom pregati saramura. Punem la fiert aproximativ 4 l apa in care vom adauga usturoiul curatat si taiat felii, foile de dafin, cimbrul, sarea si piperul. Dam in cateva clocote.  Cand pestele este gata adaugam in zeama rosiile pasate cu o furculita, ardeii copti taiati bucati si ardeii iuti. Eu am pastrat pentru prezentare o rosie intreaga, un ardei capia si unul iute.


Fierbem ca sa se imprieteneasca aromele si pestele sa preia gustul saramurii.


Cat fierbem saramura vom pregatim mamaliga.


Intr-un vas punem pestele, rosia intreaga, ardeiul copt, ardeiul iute si deasupra turnam saramura. Punem si o bucata de mamaliga si presaram patrunjel verde tocat.  O sa va lingeti pe degete, va garantez!


 

Reteta saramurii de crap o puteti gasi publicata si pe selgroscautapasiunea.ro

Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes