ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 iun. 2018

Cheesecake cu capsuni, fara coacere


Retetele cu capsuni sunt vedetele sezonului, mai ales daca prepararea lor nu necesita cuptorul! Cheesecake-ul cu capsuni de astazi nu numai ca a fost foarte gustos, dar a fost si foarte usor de pregatit, si foarte rapid, mai mult a durat asteptarea, pentru ca este genul de desert care este mult mai gustos dupa ce sta cateva ore la frigider.
Va recomand si tortul diplomat cu capsunitortul cu crema de iaurt sau capsuni,  sau savurosul tiramisu cu capsuni. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente cheesecake cu capsuni, fara coacere

pentru blat

200 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
50 gr zahar pudra

pentru crema

200 gr crema branza
200 ml smantana dulce pt frisca
1 lingurita extract vanilie
100 gr zahar pudra
250 gr capsune
10 gr gelatina

pentru jeleu

100 gr capsune
3 linguri zahar
5 gr gelatina

pentru decor

cateva capsune
cateva frunze menta




Mod de preparare cheesecake cu capsuni, fara coacere

Mai intai macinam biscutii.


Adaugam zaharul pudra si untul topit si amestecam pana la omogenizare.


Punem compozitia pe fundul unei forme cu margini detasabile (diametru 18 cm), nivelam si presam cu o spatula.


Mixam smantana dulce pana devine ferma. Adaugam crema de branza frecata cu zaharul pudra si extractul de vanilie. Omogenizam cu ajutorul unei spatule.


Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si o incorporam in crema. Gelatina nu trebuie sa fie fierbinte fiindca va inmuia crema. Capsunele le curatam de codite, le spalam, le taiem cuburi si le lasam 30 minute intr-o sita, la scurs. Le adaugam in crema si ames tecam.


Punem crema in forma, peste blat si nivelam cu o spatula.


Capsunele curatate si spalate le punem intr-un vas impruna cu zaharul. Le lasam sa fiarba la foc mic pana cand incepe sa se lege siropul. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj, amestecam pana la omogenizare si lasam deoparte sa se raceasca. Amestecam din cand in cand. Cand este suficient de rece incat sa nu topeasca crema o adaugam in forma si apoi dam cheesecake-ul la frigider, de preferat peste noapte. Sub nici o forma nu adaugati jeleul de capsuni fierbinte, fiindca se va topi crema.


A doua zi desprindem cu grija marginile cu ajutorul unui cutit, indepartam marginile detasabile si decoram cu capsune si frunze de menta. Taiem feliile cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Buná ce fel de cremá branzá fokosító?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună dimineața! Ce diametru a ți folosit la forma de cerc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes