ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 dec. 2016

Paste cu ton


Ne plac pastele si in egala masura ne place tonul, asadar pastele cu ton sunt minunate mai ales atunci cand ai putin timp la dispozitie dar iti doresti sa mananci ceva bun. Sunt foarte bune si reci, asadar sunt minunate pentru pachetelul pentru serviciu!
Paste cu ton e o reteta simpla cu ingrediente putine si tocmai de aceea este foarte importanta calitatea produselor folosite, motiv pentru care am ales tonul de la RIO Mare! Au rezultat niste paste nemaipomenit de gustoase, o parte le-am savurat imediat o parte le-a pastrat pentru pachetelul sotului pentru serviciu.
Si fiindca e o adevarata problema cu acest pachetel, mereu e dificil sa decidem ce sa contina, va recomand salatele cu furculita din gama Insalatissime RIO Mare,  foarte usor de mancat si pe care le poti lua oriunde. Sunt disponibile in doua variante: salata cu amestec mexican si salata cu cinci cereale.


De asemenea gama de pate-uri de la Rio Mare se preteaza foarte bine pentru pachetel, aveti nevoie doar de felii de paine proaspata pe care sa intindeti deliciosul pateu si masa este asigurata! In plus puteti diversificati petru ca pate-urile de la rio mare sunt disponibile in mai multe variante: Pate Rustico unde avem pate cu masline, pate cu rosii cherry si pate cu ardei si gama Pate Soft unde ne putem bucura de pate de ton, pate de ton picant si pate cu prosciutto si gama Pate clasic, la tub. Aici gasiti disponibile pate de ton, pate de ton picant, pate de ton cu ketchup si pate de somon.


Ingrediente paste cu ton:

200 gr penne
1 conserva ton RIO Mare in ulei de masline
250 ml sos rosii
3 catei usturoi
2 linguri ulei masline
sare, piper
busuioc, oregano



Mod de preparare paste cu ton:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj.


Cat fierb pastele pregatim sosul. Punem intr-un vas uleiul de masline si adaugam usturoiul tocat marunt. Il lasam doar cat sa isi elibereze aroma, nu il lasati sa se arda fiindca va deveni amar.


Adaugam sosul de rosii apoi condimentam cu sare, piper, busuioc si oregano si fierbem sosul cateva minute.


 Cand sosul este legat adaugam tonul RIO Mare bine scurs si amestecam. Lasam inca jumatate de minut.


Adaugam pastele fierte si scurse de apa.


Amestecam si adaugam si putin busuioc sau oregano tocat marunt pentru un plus de prospetime.


Optional putem adauga deasupra parmezan ras. Chiar daca nu pare cea mai fericita combinatie si in general la pastele cu ton nu se pune, mie mi-au placut foarte mult.






Distribuie daca iti place:

30 de comentarii :

  1. o prostie!!la pastele cu pestemfruce de mare nu se pune niciodata parmezan!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bucatarii profesionisti, in bucatariile restaurantelor sunt obligati sa repsecte niste reguli, eu, la mine acasa, in calitate de gospodina neprofesionista pun absolut orice imi face placere. De altfel daca citeai ultima fraza din textul retetei ai fi vazut ca eu am precizat ca este optional si chiar am spus ca nu e cea mai fericita combinatie, dar ca mie imi place.

      Ștergere
    2. Gusturile nu se discuta....insa a categorisi o propunere drept o prostie....dovedeste altceva....chiar daca ai fi Jamie Oliver anonule ... dar nu cred ca este cazul...si eu pun parmigiano pe paste cu fructe de mare...iar daca vinul alb nu este la 6,835 grade Celsius de fiecare data cand il beau nu mi/a adus oprobiul public...Violeta pur si simplu a sacrificat timp sa impartaseasca cu noi din experienta proprie...nu este cazul sa dam cu pietre....

      Ștergere
  2. Auzi, ce tupeu, sa pui parmezan peste pastele cu ton!!!!! Hahaha, glumesc! Super reteta! Si mie imi place cu putin parmezan, chiar daca pastele sunt cu ton.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu pot sa le consum fara parmezan. Inseamna ca sunt prost? Dar cei din familia mea? Dar prietenii nostri? Interesant e ca tuturor ne plac cu putin parmezan...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie imi place sa pun si o conserva de porumb

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte bune au iesit!Multumesc,mi-am surprins placut sotia!

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari Violeta! Personal de fiecare data ma inspir din retetele profesionistilor si, la fel ca tine adaug mereu ce-mi place. Cat despre "inteleptul" anonim, nu iti face griji,este firesc si tipic autohton sa strigi din turma cand esti un dobitoc acoperit de anonimat.
    Apropo!..Sunt delicioase cu parmezan :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Personal...as recomanda ca tonul sa fie pus in tigaie după ce călim usturoiul...până de schimba la culoare! Dupa, punem suc de rosii, lăsăm să mai fiarbă la foc mic câteva minute!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buneeee,eu ador tonul. Mulțumim de rețeta. Sănătate multă!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Un ardei iute taiat marunt langa usturoi, merge perfect.
    Foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand adugi tonul pui si uleiul din conserva sau trebuie stora si pui doar pestele ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Prima dezlegare la pește din acest post, prima rețetă cu pește folosită pt micul dejun de azi. Delicioasă. Mulțumim. Nu am folosit parmezanul doar pt că e post, dar e tentant. Asa că nu înțeleg rostul primului comentariu postat,e total aiurea

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc și felicitări pentru munca dvs. Eram in pana de idei pentru masa de azi. Eu sunt de părere că in bucătărie poți experimenta. Așa iau naștere rețele. Dar.... nu-i bai, cred că toate comentariile sunt constructive.

    RăspundețiȘtergere
  13. In sfarsit mi-au iesit spaghetele cu ton delicioase! Si sunt extraordinare cu muuuult parmezan. Eu am adaugat si cateva masline feliate! Cu siguranta voi mai face aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Și eu pun parmezan peste pastele cu ton. Copiii mei sunt innebuniti de combinația asta.. și eu în sos mai pun și o lingură de smântână 😋 un deliciu 😋🥰

    RăspundețiȘtergere
  15. Dacă nu am experimenta din când în cănd nu am evolua...

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu pun parmezan. Ador sa pap cu parmezan . Sau fac pastele cu tot ,smantana lichida ,zeama de lamaie ,patrunjel si parmezan. Incercati . Este fara cuvinte de bun

    RăspundețiȘtergere
  17. La cate reclame am citit, mi a sarit foamea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Datorita acelor reclame dvs puteti beneficia gratis de retetele de pe acest blog. Daca doriti sa nu cititi atatea reclame puteti accesa retete pe youtube, accesati contra costa varianta youtube premium, si acolo nu veti mai fi deranjata de reclame.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes