ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 iul. 2018

Soutzoukakia - Chiftelute grecesti in sos de rosii


Cu siguranta in perioada asta toata lumea este cu gandul la vacanta, si cum in ultima vreme una din destinatiile preferate a fost Grecia, v-am adus o reteta greceasca, delicioasele soutzoukakia, chiftelute grecesti in sos aromat de rosii.
Soutzoukakia sunt niste chiftelute alungite, preparate de regula din carne de miel, carne de vita sau amestec de vita si porc, si condimentate cu scortisoara si chimen si se servesc fie cu garnitura de orez, fie cu piure de cartofi sau cartofi natur.
Desi aparent seamana cu chiftelutele noastre marinate exista totusi atat forma cat si gustul difera, in plus painea la cele grecesti va fi inmuiata in vin, iar sosul este mult mai aromat.
Am pregatit sosul cu rosii cuburi de la Sun Food, si am obtinut un sos bogat, gustos si aromat! Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici






Ingrediente Soutzoukakia - Chiftelute grecesti in sos de rosii

pentru chiftelute

500 gr carne tocata amestec (porc+vita)
2 felii paine
100 ml vin rosu
2 catei usturoi
1 ou
sare, piper
scortisoara
chimen
2 fire oregano
2 fire menta
2 linguri faina

pentru sos

1 ceapa
3 catei usturoi
200 ml apa
oregano, busuioc
sare, piper




Mod de preparare Soutzoukakia - Chiftelute grecesti in sos de rosii

Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam painea inmuiata in vin si stoarsa in prealabil, usturoi pisat, oul, condimentele si oregano si menta tocate marunt. amestecam bine cu mainile si daca este prea moale adaugam o lingura de faina.


Amestecam bine si cu mainile bine infainate  formam cilindri din carne. Prajim chiftelutele astfel formate in baie de ulei, pe ambele parti.


Incepem sa pregatim sosul. Tocam marunt ceapa si pisam usturoiul si le sotam in doua linguri ulei de masline, doar atat cat ceapa sa devina translucida.


Adaugam rosiile cuburi. Completam cu apa si adaugam condimentele.


 Lasam sa fiarba sosul si cand este aproape gata adaugam si chiftelutele si le mai lasam in sos circa 10 minute, apoi oprim focul si dam deoparte.


Cand este gata asezonam cu oregano tocat marunt.





Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes