ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 ian. 2018

Fasole rosie dulce-picanta, pe pat de mamaliga



Ne place mamaliga, si in egala masura ne place fasolea, asa ca le-am combinat pe amandoua si am obtinut un preparat nemaipomenit de gustos. Si, ca sa iesim putin din rutina de zi cu zi, am ales sa combin mamaliguta cu parmezan si am folosit fasole rosie, de la prietenii mei de la Sun Food, pe care am gatit-o in asa fel incat am obtinut cea mai  gustoasa combinatie cu fasole pe care am mancat-o vreodata.
Fasolea rosie dulce-picanta va surprinde in mod foarte placut papilele gustative, iar alaturi de mamaliguta cu parmezan  este de o savoare deosebita. 
Va recomand sa incercati si fasolea rosie cu ciolan, la cuptor, aperitiv rapid cu fasole rosie, sau salata de ton cu fasole rosie. Mai multe retete cu fasole gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)




Ingrediente

pentru fasolea rosie dulce-picanta 

2 conserve fasole rosie Sun Food
1 ceapa rosie
3-4linguri ulei
1 lingura zahar brun
1 varf cutit chilli
2 linguri sos soia
2 linguri sos sweet chilli 

pentru mamaliga:

100 gr parmezan 
apa, malai
Mod de preparare fasole rosie dulce-picanta

Tocam marunt ceapa si o sotam in ulei doar atat cat sa se inmoaie usor. Adaugam zaharul brun peste ceapa si il caramelizam usor.



Scurgem fasolea rosie din conserva si o adaugam. Adaugam chilli, sosul de soia, sosul sweet chilli si lasam pana cand sosul devine cremos.



Pregatim o mamaliguta mai moale si adaugam parmmezanul ras.




Amestecam si punem mamaliga intr-un vas. Eu am folosit o forma ceramica pentru tarte. Asezam astfel incat sa formam un fel de cuib, cu marginile mai ridicate. Punem in cuibul format fasolea si, optional, adaugam putin chives, tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes