ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 feb. 2024

Cotlet de porc cu os, la grill

 Desi la prima vedere cotletul de porc cu os, la grill pare o reteta simpla, pe care oricine o poate face, in realitate situatia e putin diferita. Cotletul de porc e o carne slaba, si este foarte usor sa il transformam intr-o friptura uscata si fara gust daca nu suntem atenti.
Dar, daca urmam cateva reguli simple, putem obtine cea mai gustoasa si mai suculenta friptura.
Va recomand si cotletul de porc cu os, la tigaie, cotletul de porc la cuptor, cotletul de porc la tigaie sau cotletul de porc in sos de rosii. Mai multe retete cu carne de porc gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente cotlet de porc cu os, la grill

1 cotlet porc cu os
sare dupa gust
piper macinat
25 g unt (optional)

Mod de preparare cotlet de porc cu os, la grill
 
Alegem cu grija cotletul, pentru ca si de acest aspect depinde in foarte mare parte reusita fripturii. Desi puteti folosi si cotlet de porc fara os eu il recomand pe cel cu os, deoarece osul  este un bun conductor al caldurii si va ajuta friptura sa se faca mult mai bine, va iesi mult mai suculenta decat in cazul cotletului fara os. Ideal ar fi ca bucata de carne sa nu fie foarte subtire, eu am ales o bucata de grosimea degetului mare. Scoatem cotletul din frigider cu cel putin 30 minute inainte de gatire si il lasam la temperatura camerei. Vom avea grija sa il tamponam bine pe ambele parti cu servete absorbante, astfel incat sa indepartam tot excesul de lichid.
Condimentam carnea cu sare din belsug si piper proaspat macinat. Daca doriti puteti renunta la piper, este suficienta doar sarea si, daca doriti, puteti unge carne cu putin ulei de masline in prealabil. Eu nu am uns carnea, doar am condimentat-o.


Pentru a obtine o friptura gustoasa, suculenta, si pe care sa se imprime dungile alea ce o fac sa arate atat de apetisant, recomand grill-ul din fonta. Inainte sa asezam carnea am uns grill-ul cu o pelicula fina de ulei de masline. atentie, nu trebuie sa balteasca uleiul, doar ungem grill-ul. Lasam sa se incinga bine grill-ul si abia dupa aceea asezam carnea. In contactul cu suprafata fierbinte se formeaza o crusta astfel incat sucurile carnii vor ramane la interior, ajutand carnea sa devina mai suculenta astfel.

Lasam cateva minute pana cand este facuta apoi intoarcem pe partea cealalta bucata de carne.Lasam si pe aceasta parte cateva minute si, cand carnea este aproape facuta adaugam cubuletul d eunt si mai lasam circa jumatate de mint, cat sa patrunda untul in carne. Desigur, puteti sari peste aceasta etapa daca nu va surade ideea, mie imi place foarte mult gustul pe care i-l confera untul cotletului.
Luam carnea de pe gratar cand este aproape facuta, tineti cont ca ea continua sa se gateasca putin si dupa aceea.

O lasam circa un minut sa se odihneasca si sa isi lase sucurile si apoi o taiem. Noi am servit cotletul alaturi de cartofi gratinati dar puteti folosi si alte garnituri cum ar fi legume la grill sau la cuptor, piure de cartofi, cartofi taranesti etc.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes