ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 iul. 2022

Compot de piersici

Compotul de piersici este nelipsit din camara noastra, si  este primul care se termina, urmat de cel de caise si apoi de cel de visine. Am folosit piersici din livada parintilor mei, mici, dar dulci, parfumate si zemoase, asadar compotul e cu atat mai gustos.
Va recomand si dulceata de piersici, dulceata de piersici cu mango, tarta rustica cu piersici, sau prajitura rasturnata cu piersici. Mai multe retete cu piersici gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor. 

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente compot de piersici

piersici
zahar
apa
 
 

 

Mod de preparare compot de piersici

Mai intai spalam bine piersicile astfel incat sa in departam puful de pe ele. Indepartam coditele. Eu am avut piersici mici, asadar le-am pus intregi in borcane. Daca aveti piersici mai mari le desfaceti in doua si indepartati samburele. E de preferat ca acestea sa nu fie foarte bine coapte si foarte moi, ci putin mai tari.

Pregatim mai intai borcanele, le spalam foarte bine si le sterilizam in cuptor.  Asadar incingem cuptorul la 180 grade, apoi oprim cuptorul si introducem borcanele goale in cuptorul fierbinte, unde le vom lasa cateva minute. Asezam in fiecare borcan piersicile. eu am avut circa 7-8 piersici mici in fiecare borcan.

Adaugam zahar. Eu am pus cate trei linguri rase in fiecare borcan, dar puteti adapta cantitatea de zahar dupa propriile gusturi sau dupa cat de dulci sunt fructele.

Umplem borcanele cu apa, astfel si infiletam bine capacele. Folositi intotdeuna capace noi.

Agita borcanele astfel incat sa se topeasca zaharul. Intr-o cratita incapatoare asezam pe fund un prosop apoi asezam borcanele. completam cu apa cam pana la trei sferturi.

Fierbem borcanele si dupa ce da in clocot le mai lasam cateva minute, cat sa dea in doua-trei clocote. Mi-e greu sa dau un timp exact de fierbere, pentru ca difera foarte mult de la un aragaz la altul, unele sunt pe gaz, altele pe butelie, unele sunt electrice. Conteaza foarte mult si cat de multe compoturi avem, cat de mare e cratita in care le fierbem, deoarece cu cat e mai mare cu atat si timpul de fierbere va fi mai mare.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Buna ziua!❤ Retetele sant foarte bune,vroiam sa stiu daca se pot face si farà zagar!❤ Multumesc frumos!❤

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes