ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 oct. 2015

Prajitura rasturnata cu piersici, reteta video





Astazi vom pregati o prajitura rasturnata cu piersici, o prajtura simpla dar delicioasa pe care o vom pregati cu ajutorul multicookerului Philips HD3167 simplificand astfel si mai mult procesul de gatire si transformand totul intr-o joaca de copil.
In plus aparatul prezinta avantajul ca poate fi  presetat sa gateasca la o anumita ora, astfel incat atunci cand ne intoarcem de la serviciu putem gasi mancarea calda!
Prajitura o puteti adapta in functie de sezon inlocuind piersicile cu mere, pere, gutui, prune, in functie de sezon sau de preferintele fiecaruia.




Ingrediente:

500 gr piersici taiate felii
50 gr zahar pentru caramelizat
1 ou
1 pahar ulei
1 pahar iaurt
1 pahar zahar
2 pahare faina
1 lingurita praf copt
50 gr unt pentru uns

Vezi aici prepararea prajiturii rasturnare cu piersici la Philips Multicooker HD3167




Vom pregati mai intai aluatul. Intr-un bol amestecam uleiul, iaurtul, zaharul si oul si amestecam pana la omogenizarea compozitiei. Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana obtinem o compozitie asemanatoare celei de chec.
Cuplam multicookerul la o sursa de curent. Apasam clapeta si deschidem capacul.
Ungem peretii interiori ai vasului cu unt. Punem cele 50 gr zahar in vasul aparatului. Apasam butonul MENU pana ajungem la functia FRY. Apasam apoi butonul COOKING TIME si cu ajutorul plusului si minusului vom regla timpul. Apasam butonul START si procesul de coacere va incepe.
Dupa terminarea procesului de gatire vom auzi patru semnale sonore. Iata zaharul este caramelizat si vom aseza piersicile astfel incat sa acoperim fundul vasului in intregime.
Turnam deasupra aluatul si nivelam cu ajutorul spatulei.
Apasam butonul MENU si selectam programul BAKE, coacere. Vom regla temperatura la 160 grade prin apasarea butonului aferent. Apasam butonul COOKING TIME si cu ajutorul plusului si al minusului setam timpul la 45 minute.
Pe durata coacerii capacul multicookerului va ramane inchis.
Cat se va coace prajitura eu voi merge sa iau copiii de la scoala. Cand aparatul de gatit va ajunge la finalul procesului de coacere se vor auzi patru semnale sonore dupa care aparatul va trece automat pe functia KEEP WARM, pastrare la cald.

Rasturnam cu grija prajitura pe un platou. Aceasta se va rasturna foarte usor pentru ca vasul multicookerului este ceramic, ceea ce va impiedeca lipirea.
Aparatul de gatit se manevreaza foarte usor, oricine il poate folosi, inlocuieste cu succes mai multe ustensile din bucatarie iar la final eu voi avea mult mai putine vase de spalat decat in cazul gatitului obisnuit implicit mai mult timp pe care il voi petrece cu copiii!
Asadar Philips Multicooker a devenit prietenul de nadejde din bucataria mea!






Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes