ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 mai 2021

Cozonac rusesc, cu ciocolata

 Cozonac rusesc cu ciocolata, Treccia Russa, este un cozonacel delicat, cu unt si ciocolata, foarte gustos si aratos! Consistenta aluatului, dar si gustul, difera oarecum de cel al cozonacului traditional romanesc.
Una peste alta este un cozonacel delicios, ce s-a bucurat de mare succes, iar copiii l-au indragit imediat.
Va recomand si cozonacul Cruffin, cozonacul polonez Babka, cozonacul cu crema de branza si afine sau cozonacul evantai, cu scortisoara. Mai multe retete de cozonac gasiti aici.


Ingrediente cozonac rusesc cu ciocolata

pentru aluat

600 g faina
100 g unt
100 g zahar 
250 ml lapte
2 oua
7 g drojdie uscata
 
 pentru umplutura

50 g unt
100 g chipsuri ciocolata

pentru uns

1 galbenus
1 lingura lapte

Mod de preparare cozonac rusesc cu ciocolata

Punem intr-un bol faina impreuna cu drojdia uscata. Adaugam laptele caldut, in care am dizolvat si zaharul, ouale batute usor, si incepem sa framantam adaugand din cand in cand cate putin unt topit. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il lasam la dospit.
Aluatul nu trebuie sa fie la fel de moale ca la cozonacul clasic, ci ferm, elastic, in caz contrar va fi destul de dificil sa lucrati cu el.

Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu foarte putin ulei si intindem un dreptunghi subtire de aluat. Amestecam untul moale cu zaharul si il intindem pe toata suprafata foii de aluat.

Adaugam chipsurile de ciocolata, pe toata suprafata aluatului.

Rulam strans, pe lungime, astfel incat sa obtinem un rulou.

Taiem capetele si le lasam deoparte.

 

Vom taia ruloul pe mijloc, pe lungime, avand grija sa lasam un capat netaiat, ca in imaginea de mai jos.

Impletim cele doua parti, astfel incat sa ramana deasupra taieturile.

Asezam in tava cozonacul astfel obtinut si punem cele doua rulouri taiate anterior, in cele doua capete, chiar desupra. Ungem cu galbenusul batut cu lapte. Lasam la dospit circa 30 minute.


Coacem, in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Este foarte gustos cald, dar si rece. Copiilor le-a placut foare mult.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. buna ziua,
    dna Violeta am intrebare ptr.dvs. - eu cand fac cozonacul dupa ce -l scot din cuptor se increteste coaja de deasupra , nu stiu care este cauza.
    Din experienta dvs. ce ati putea sa ma fatuiti , unde gresesc.
    multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta, multumesc pentru postare :D

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes