ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

1 dec. 2020

Ciorba de fasole in bol de paine

Nu puteam sa las sa treaca 1 decembrie fara sa va aduc o reteta cu fasole, asadar astazi avem ciorba de fasole in bol de paine, un fel de regina a ciorbelor de fasole, atat de gustoasa, atat de frumos prezentata, incat nimeni nu-i va rezista! E vedeta in restaurante, dar nu e deloc greu de facut, asa ca o puteti reproduce cu usurinta acasa!
Va recomand si supa de fasole cu ciolan, borsul de fasole cu zeama de varza, ciorba de fasole cu afumatura si tarhon sau supa crema de fasole cu bacon crocant. Mai multe retete cu fasole gasiti aici.

 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici  sau pe instagram aici

Ingrediente ciorba de fasole in bol de paine

pentru ciorba de fasole

500 g fasole
3 cepe
2 morcovi
1 pastranac
1 ardei capia
1 crenguta cimbru
300 ml bors
sare, piper
boia dulce
marar verde
 
pentru paine
600 gr faina 
250 ml apa
50 ml ulei masline
7 gr drojdie uscata
1 lingurita sare

 
 Mod de preparare ciorba de fasole in bol de paine
 
Alegem fasolea de impuritati, o spalam, o punem intr-o oala si o acoperim cu apa. Dam intr-un clocot si o scurgem. 

Punem apa rece peste fasole si o lasam sa fiarba la foc mic. Dupa ce da in clocot adaugam legumele tocate marunt. Punem sare, piper, boia dulce si crenguta de cimbru si lasam sa fiarba la foc mic.

 Taiem ciolanul in bucati mai mici si il adaugam in oala. Eu am curatat toata carnea de pe os, fiindca ciolanul a fost marisor si mi-ar fi ocupat toata oala, dar daca aveti o oala mai mare sau daca faceti la ceaun va recomand sa puneti si osul, va da un gust si mai bun mancarii.
Fierbem fasolea pana cand atat toate legumele cat si fasolea sunt bine fierte. Adaugam borsul si dam in ulul, doua clocote. Eu am pus 300 ml dar va recomand sa adaugati cate putin si sa gustati astfel incat sa faceti ciorba dupa propriul vostru gust. In plus nu tot borsul este la fel de acru.
 

Cat fierbe fasolea pregatim  painea. Puteti pregati orice alta reteta de paine, important este sa fie coaja crocanta, altfel va absorbi prea multa zeama. Am framantat la masina de paine, dar daca doriti sa o faceti manual trebuie sa amestecati faina cu drojdia uscata si sarea, apoi incepeti sa adaugati apa si uleiul de masline si framantati pana obtineti un aluat compact, care nu se mai lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata si formam trei painici rotunde. Punem painica intr-o forma rotunda, termorezistenta si o lasam 30 minute la dospit. Eu am avut o craticioara mai mica si am copt pe rand painicile.

Lasam painea sa se rumeneasca bine apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit painea taiem deasupra un capac, pe care il vom pastra deoparte si scobim miezul cu ajutorul unui cutit, cu grija sa nu intepam coaja, ca s anu ne curga apoi ciorba din bol.

Punem in fiecare bol ciorba de fasole, atat fasole cat si zeama si ciolan si asezonam cu marar verde, tocat marunt. Punem capacul din paine pana in momentul servire. Neaparat o servim cu ceapa rosie. Mult, mult prea bun!


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Arata atat de imbietor,,,am fasole ,,,cred ca in wekend fac si eu,.Multa sanatate va urez din Germania,.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Vio. DA in loc de fasole naut asi prefer, e posibil?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes