ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 apr. 2019

Pasca cu branza de vaci, reteta traditionala


De Paste, pasca traditionala, cu branza de vaci, este nelipsita! Eu o pregatesc simplu, cu aluat de cozonac, si cu multa branza! Este o reteta clasica, cu care va garantez ca nu veti da gres! Branza de vaci va sfatuiesc sa folositi una cremoasa, pentru un aspect cat mai placut. 
Mai multe retete de pasca gasiti aici.
 Retete de cozonac gasiti aici. Retete de drob gasiti aici. Mai multe retete pentru Paste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente pasca cu branza de vaci, reteta traditionala

pentru aluat:

500 gr faina
250 ml lapte
50 ml unt topit
2 galbenusuri
150 gr zahar
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr drojdie proaspata)
1/2 lingurita sare
esente rom si vanilie

pentru umplutura:

500 gr branza de vaci
2 oua
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie

pentru uns:

1 galbenus
1 lingura lapte
100 ml apa
2 linguri zahar



Mod de preparare pasca cu branza de vaci, reteta traditionala

Amestecati faina cu drojdia uscata si sarea. Faceti o adancitura in mijloc si adaugati ouale batute usor. Adaugati laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si ati adaugat esentele. Incepeti sa framantati adaugand din cand in cand untul topit. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe masa unsa cu putin ulei si framantam usor pana obtinem o bila compacta de aluat. Luam o bucata de aluat si intindem ofoaie pe care o vom decupa apoi dupa dimensiunile formei.




Tapetam forma cu hartie de copt. Eu am folosit o forma de tort detasabila cu diametrul de 32 cm. Punem discul de aluat de fundul formei si presam usor cu degetele ca sa acopere toata suprafata. Aluatul ramas il vom imparti in trei.  Din doua dintre ele vom modela niste snururi cam de grosimea degetului mare. Le unim la capat si le rasucim formand o cununa din aluat. Asezam cununita de aluat pe margini, de jur imprejur. Din aluatul ramas facem doua astfel de cununite pe care le vom lasa deoparte la dospit, pe o hartie de copt.
Lasam la dospit pasca pana aproape isi dubleaza volumul. Cat sta la dospit pregatim umplutura. Punem intr-un vas branza de vaci si adaugam ouale, zaharul pudra si extractul de vanilie.
Ungem cununa din aluat cu galbenusul batut cu lapte. Adaugam in mijloc umplutura de branza si deasupra cele doua cununite de aluat ramase deoparte, in forma de cruce.


Preincalzim cutorul si coacem pasca la circa 180 grade pentru aproximativ 45 minute. Cat este fierbinte ungem deasupra aluatul cu sirop din apa cu zahar.



Pasca noastra este gata!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes