ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 iul. 2018

Vinete la cuptor cu sos de iaurt si rodii


 Vinete la cuptor cu sos de iaurt si rodii, o reteta cu care  celebrul Yotam Ottolenghi si-a ilustrat o carte de bucate vegane: "Plenty. Deliciile bucatariei vegetariene", a facut inconjurul lumii si  a facut furori pe site-urile si pe blogurile culinare. Desi le-am facut deja de cateva ori, abia acum am reusit sa le fac si poze ca sa va aduc si voua reteta. Pe cat sunt de simple pe atat de gustoase sunt vinetele astea, o reteta perfecta de vara as zice!
Va recomand si tarta cu vinete, vinetele cu usturoi sau vinetele evantai. Mai multe retete cu vinete gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici



Ingrediente vinete la cuptor cu sos de iaurt si rodii

2 vinete
5-6 linguri ulei masline
200 gr iaurt
2 catei usturoi
sare de mare
cimbru
semintele de la 1/2 rodie


Mod de preparare vinete la cuptor cu sos de iaurt si rodii




Spalam vinetele si le taiem in doua pe lungime. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.



Cu varful unui cutit facem niste crestaturi diagonale in miezul vinetelor, apoi facem si din sens opus.


Cu o pensula de patiserie ungem vinetele din abundenta cu ulei de masline, adaugam sare de mare si frunzulite de cimbru.


Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 30 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.


Cat timp se coc vinetele pregatim sosul de iaurt. Punem iaurtul intr-un bol, adaugam un praf sare, usturoiul pisat si doua linguri ulei masline si amestecam pana la omogenizare.
Imediat ce scoatem vinetele din cuptor punem peste ele sosul de iaurt si adaugam boabele de rodie si cateva frunzulite de cimbru.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes