ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 iun. 2018

Vinete parmigiana



Vinete parmigiana, o reteta italiana extrem de apreciata, parmigiana di melanzane pe limba lor natala, este o reteta perfecta de vara, nemaipomenit de gustoasa, pe placul orisicui.
Chiar daca pozele nu spun mare lucru, gustul este de exceptie, e un fel de mancare deosebit, dar e destul de greu sa faci o fotografie care sa o puna cu adevarat in valoare.
Ingredientul cheie la acest preparat este sosul de rosii, cel care aduce nota de prospetime si potenteaza gustul, iar eu am folosit cele mai faine rosii cuburi, cele de la Sun Food, pe care vi le recomand cu drag si voua!
Eu am ales sa prajesc in ulei vinetele, sunt foarte gustoase, cu contitia sa le lasati la scurs ca sa scapati de excesul de ulei, dar puteti alege varianta mai  prietenoasa si  sa le coaceti pe gratar. Important este sa alegeti vinete tinere, de preferat din soiul lunguiet, ca sa aiba cat mai putine seminte.
Va recomand si vinetele cu naut si patrunjel,  vinetele umplute sau vinetele evantai. Mai multe retete cu vinete gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici.(click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.




Ingrediente vinete parmigiana

3-4 vinete
300 gr mozzarella
100 gr parmezan
2 linguri ulei
1 ceapa
2 catei usturoi
sare, piper, busuioc
ulei pentru prajit

Mod de preparare vinete parmigiana


Pregatim mai intai sosul de rosii. Tocam marunt ceapa si usturoiul si le sotam in uleiul incins pana devin translucide. Adaugam continutul conservelor de rosii, sare, piper si busuioc si  lasam sa fiarba pana ce va capata consistenta unui sos. Il lasam deoparte.



Taiem vinetele felii subtiri, pe lungime, le presaram cu sare si le lasam la scurs. 


Prajim vinetele pe ambele parti, in uleiul incins, apoi le scoatem intr-o sita, ca sa se scurga excesul de ulei.

Dupa ce vinetele sunt bine scurse putem incepe sa asezam in tava. Asezam pentru inceput un strat din sosul de rosii.


Peste rosii asezam feliile de vinete, astfel incat sa acoperim toata suprafata.


Punem deasupra mozzarella taiata felii, sau rupta bucati. 


Radem parmezan.



Apoi din nou sos de rosii


Continuam cu vinete, mozzarella parmezan iar aici vom inversa straturile, dupa parmezan vom pune direct vinetele si peste ele sosul de rosii ramas.

Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 30 minute.



Scoatem tava din cuptor si asezam un strat de mozzarella si unul de parmezan.


Dam din nou la cuptor, pentru circa 10 minute. Desi se poate manca si fierbinte noua ne-a placut foarte mult rece, direct de la frigider.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes