ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

6 feb. 2017

Ficatei de pui la cuptor, in sos de rosii


Ficateii de pui din pacate nu sunt foarte iubiti insa sunt foarte gustosi si reprezinta o sursa importanta de fier. ficateii de pui la cuptor, in sos de rosii sunt foarte gustosi si nu sunt atat de uscati sau innecaciosi ca cei prajiti la tigaie. am folosit ficatei de pui de la Agrisol fiindca sunt net superiori din punct de vedere calitativ.



Ingrediente ficatei de pui la cuptor, in sos de rosii:

1 kg ficat de pui Agrisol
200 ml sos de rosii
3 linguri ulei de masline
3 catei usturoi
2 crengute cimbru
sare, piper
patrunjel verde





Mod de preparare ficatei de pui la cuptor, in sos de rosii:

Spalam ficateii, ii punem intr-un vas si adaugam peste ei lapte cat sa ii acopere. Ii lasam in lapte 30 minute. Operatiunea este optionala, puteti sari peste ea, eu prefer sa fac astfel pentru ca le schimba gustul.






Scurgem ficateii si ii punem in tava. Acoperim cu un capac  sau cu folie de aluminiu si dam la cuptorul preincalzit, la 250 grade, pentru 15 minute.


 Dupa cele 15 minute indepartam folia sau capacul, adaugam sosul de rosii, uleiul de masline si usturoiul taiat felii.


Adaugam 100 ml apa, sarea si piperul, amestecam si adaugam crengutele de cimbru.


Dam din nou la cuptor la 200 gr circa 30 minute, pana cand ficateii sunt bine facuti. Cand ficateii sunt gata presaram patrunjel verde tocat marunt si ii servim cu mamaliguta calda.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Bina ziua,,

    stiu ca sunteti din Galati, imi puteti spune va rog de unde gasesc sa cumpar ficatei si alte preparate de la Agrisol ? multumesc .ana maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, desigur, magazinul de desfacere Agrisol il gasesti chiar langa piata rusilor din micro 17, cand vii dinspre biserica prima straduta la stanga, chiar in capatul pietii. De la chioscul de ziare mai mergi cam 50 metri.

      Ștergere
  2. Nu inteleg ceva. Scurgem de lapte ficateii sau ii punem cu lapte

    RăspundețiȘtergere
  3. Da.ii scurgeți de lapte.dar puteți să săriți peste etapa asta😊dar cred că laptele le da un gust mai aparte.o să încerc și eu rețetă,că arată super delicioasa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Super pagină ,rețete f bune descrise coerent .Mult succes ,sănatate tuturor !

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes