ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 dec. 2016

Castiga un cos cadou cu produse de la "Bunatati din natura"!



Sarbatorile vin, sarbatorile vin si abia asteptam sa intram in atmosfera mirifica a Craciunului, sa impodobim bradutul si casa, sa pregatim bucatele traditionale si sa ne bucuram de sarbatori alaturi de cei dragi! 

Prietenii mei de la Bunatati din natura  vor recompensa un cititor fidel al blogului. Premiul consta in cosul cu produse din imaginea mai sus si pentru a-l castiga trebuie doar sa lasati un comentariu in care sa imi spuneti ce semnifica pentru voi Craciunul si daca ar fi sa il asociati unui preparat, care ar fi acela? Nu uitati sa va scrieti si numele complet!
Va castiga cel mai frumos, cel mai inspirat, cel mai de suflet comentariu!


Perioada de desfasurare a concursului este 10-17 decembrie. Castigatorul va fi anuntat imediat dupa incheierea concursului si castigatorul va trebui sa trimita un email cu datele de contact la office@caietulcuretete.com in maxim 24 ore de la incheierea concursului.
Succes si inspiratie va doresc! 


Update 18.decembrie

Comentariul care a reusit sa ma impresioneze cel mai mult, sa ma transpuna in atmosfera Craciunului si a rezonat cel mai bine cu ceea ce simt eu vizazi de aceasta sarbatoare este:


Felicitari Diana si astept sa imi trimiti un email la office@ caietulcuretete.com cu datele tale: nume, adresa postala, numar de telefon pana cel tarziu luni la ora 23.59
Multumesc tuturor pentru participare si va doresc spor la gatit si sarbatori binecuvantate!






Distribuie daca iti place:

56 de comentarii :

  1. pentru minne si familia mea, sarbatorirea Craciunului inseamna timp pretios petrcut impreuna,cu bunatati si multa veselie. Ca preparat,Craciunul il asemuiesc cu crema de zahar ars(pregatita de sotul meu): fina,delicata si .....o data pe an :)). Craciunul este cea mai minunata perioada din an pentru familia noastra

    RăspundețiȘtergere
  2. Crăciunul este o sărbătoare creștină care se petrece în familie. Este al doilea an în care familia noastră se bucură mai mult ca oricând de venirea lui Moș Crăciun, și asta datorită nepoțelului care acum începe să înțeleagă câte ceva. Învață poezioare și cântecele de sezon pe care să le spună pentru un cadou dorit. Este tare dulce iar noi bunicii suntem topiți după el și după felul de ași exprima dorințele. În ceea ce privește preparatul cu care asociez Crăciunul acesta este sarmaua și cozonacul. De când mă știu de Crăciun nu lipsesc de pe masă sarmalele cu varză acră și clasicul cozonac. Vă doresc tuturor Crăciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna.Sunt Mirela😚vreau sa va spun ca am facut o gramada de dulciuri din caietul cu retete si mi-au si iesit😀mai ales pasca de Paste si cozonacul de Craciun.Zilele astea pregatesc preparatele pentru Craciun bineinteles din caietul cu retete😚carnatii,cozonaci,nucusoare umplute,friptita,sarmalute...aveti retete perfecte pentru mine si familia mea.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciunul este una dintre cele mai frumoase sarbatori!! Sarbatorim Nasterea Domnului si petrecem clipe de neuitat alaturi de cei dragi noua!!Cand ma gandesc la Craciun..simt deja miros de cozonaci pufosi cu nuca si cacao...exact cum ne facea bunica cand eram mici!! Sarbatori minunate alaturi de cei dragi va doresc!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Craciunul marcheaza nasterea Mantuitorului si este sarbatorita de catre crestinii din intreaga lume in fiecare an pe 25 decembrie.Magii ii aduc Pruncului daruri: aur, smirna si tamaie, daruri si simboluri care aveau o semnificatie aparte: aur deoarece Hristos era imparat, tamaie, precum unui Dumnezeu si smirna precum aceluia ce va patimi si va muri pentru pacatele noastre.Pentru mine Craciunul este cea mai importanta sarbatoare din an,si cea mai emotionanta!Pregatirea bucatelor traditionale le facem cu drag toti cei din casa:pregatim cirnati,jumari,toba,caltabosi,sarmale,si nelipsitul cozonac!Iubesc perioada aceasta pentru ca vin copii la colindat,si imi aduc aminte cind eram si eu copil si colindam cu prietenii pina inghetam de frig,dar nu ne pasa,nici nu simteam frigul pentru ca eram bucurosi de darurile strinse!Ma emotioneaza si orasul plin de lumini si ghirlande ,si casele impododobite cu fel de fel de beculete colorate care licaresc toata noaptea!Slujba de Craciun este inaltatoare,simti apropierea de Dumnezeu! Daca ar fi sa asociez aceasta sarbatoare cu un preparat culinar acesta ar fi:friptura de porc si cozonacul! Alaturi bineinteles de vinul rosu de tara! Sarbatori fericite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pentru mine și familia mea Crăciunul înseamnă Bucuria nașterii Mantuitorului asociate cu Dragostea, Pacea și Liniștea sufleteasca care le aduce aceasta perioada, iar preparatul care cel mai mult îmi aduce aminte de Crăciun este "scutecele Maicii Domnului, este unul dintre preparatele specifice.

    RăspundețiȘtergere
  7. In primul rand doresc sa te felicit pentru toate retetele tale minunate si pentru frumosul concurs. Revenind la intrebarea ta, pentru mine sarbatoarea Craciunului reprezinta o stare de liniste si implinire alaturi de familia mea draga si iubita, reprezinta bunatate, fericire, cadouri pentru persoanele iubite, multa dragoste si pace in suflet. Preparatul meu preferat pe care il asociez cu sarbatoarea de Craciun este cozonacul cu nuca si cacao + un pahar de vin cu scortisoara si portocala. Iti doresc Sarbatori Fericite si tot binele din lume!

    RăspundețiȘtergere
  8. Craciunul inseamna familie, liniste, bunatate, veselie pentru noi, si sarmale, adica de toate care fac un intreg

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarbatorile reprezinta pentru mine perioada cea mai frumoasa din an in care ne revedem cu totii.Toti cei ce sunt plecati in strainatate vin acasa si ne adunam in casa parinteasca ,ne bucuram parintii si suntem fericiti ca ne vedem sanatosi din nou dupa un an plin de munca.
    Facem bucate traditionale si cel mai delicios preparat ramane cozonacul facut de manutele sfinte ale mamucii mele,pufos si rumen,cu rahat si nuca cat sa iti ajunga!Ador aceasta perioada sfanta din an.Nasterea Domnului Isus Hristos sa va deschida inimile si sa fim mai calzi ,mai rabdatori unii cu altii.
    Sarbatori fericite va urez si Craciun binecuvantat alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru mine,Craciunul reprezinta cea mai frumoasa sarbatoare din an. De Craciun ne adunam la mama, de la mic la mare: eu cu fratii si cumnatele mele impreuna cu copiii nostri. Ne bucuram impreuna de sosirea mosului. Ca preparat, asemuiesc Craciunul cu prajitura Alba ca zapada! Craciun fericit!
    Arsene Daniela

    RăspundețiȘtergere
  11. Sarbatoarea Craciunului este cea mai frumoasa si mai incarcata sentimental perioada a anului. Cadoul de sub brad nu este altceva decat dorinta de a duce bucurie celor dragi. Daca ei sunt fericiti, atunci si eu simt acelasi lucru. Si, nimic nu se compara cu placerea de sta impreuna la masa si de a savura bucate pregatite special. Indiferent de ce vom pregati la aperitive sau fel principal, cozonacul este cel care termina si completeaza perfect meniul. Il pregatesc cu aceeasi placere pe care o aveau bunica si mama mea pentru ca stiu ca si eu la randul meu imi voi bucura copilul cu felie pufoasa si aromata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru mine Crăciunul e nașterea Domnului în primul rand,mesele îmbelșugate aduc bucurie și lauda celui ce ne-a mântuit, colindele ce se aude ulițele satului, o sărbătoare Sfânta ce se sărbătorește în familie,iar preparatul cel asociez cu Crăciunul e julfa (pelincile Maicii Domnului)care le pregătea bunica în ajunul sărbătorii și erau asa de bune nu ziceai ca sunt de post.Sărbători binecuvântate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Craciunul inseamna familia si prietenii, iubire, liniste, intelegere si daruire,aroma de brad, portocala, colindele, cozonacul cald si mirosul de iarna.Unul dintre preparatele cu care as putea asocia Craciunul ar fi "sarmale cu carne de porc si afumatura -fierte in vin"

    RăspundețiȘtergere
  14. Pentru mine sarbatoarea Craciunului semnifica nasterea Domnului Isus Hristos. Pentru ca Domnul Isusa fost nascut in natura (in iesle) doresc sa asociez nasterea cu un preparat in care sa folosesc produsele ,Bunatati din natura"

    RăspundețiȘtergere
  15. Pentru mine Craciunul semnifica Nasterea Mantuitorului,care a venit in lume sa ne ierte pacatele,sa ne faca sa fim mai buni,sa ne iubim unii pe ceilalti si viata noastra. Si cum sarbatorile importante se sarbatoresc si cu delicatese culinare,as asocia Carciunul cu cozonacul facut in casa,mirosul de cozonac si intregul ritual care se face pentru a iesi un cozonac delicios.

    RăspundețiȘtergere
  16. Craciunul inseamna pentru mine familie reunita, pentru ca atunci imi vine fiul acasa. In ceea ce priveste preparatul pe care il asociez Craciunului, acela e leberul afumat al soacrei mele. Gatesc in disperare de Craciun, pe poftele fiecaruia, dar niciodata de pe masa nu-mi lipsesc afumaturile soacrei, servite pe platouri de lemn, alaturi de ceapa si mustar.

    RăspundețiȘtergere
  17. Crăciunul înseamnă familie, iubire, dăruire, bucurie, iar acest tablou este întregit de mirosul cozonacilor proaspeți ieșiți din cuptor si a turtei dulci!

    RăspundețiȘtergere
  18. Craciunul imi aminteste de copilaria lipsita de griji, de bunicii si parintii sanatosi, de mirosul de brad,sarmale si cozonac.Vremurile s-au schimbat, ei nu mai sunt, sarbatorile insa au ramas. Si, pentru a pastra farmecul de altadata, incercam la randul nostru sa oferim copiilor acea copilarie lipsita de griji, mirosul de brad,sarmale si cozonac,ca ei sa poata duce mai departe magia acestei sarbatori pline de iubire si liniste.

    RăspundețiȘtergere
  19. Craciunul .... miros de portocale, scortisoara si brad. Coline ce vestesc nasterea Domnului Iisus Hristos, pace, armonie si iubire. Iubire de semeni mai ales. Astept cu nerabdare venirea sarbatorilor de iarna cand impreuna cu prichindeii mei de la grupa putem aduce un zambet pe fata unor alti copii nedreptatiti de soarta. Nimic nu se compara cu bucuria imensa ce o simtim in suflet atunci cand noi devenim un ,,Mos Cracin,, mai mic care ofera din suflet pentru suflet. Si dupa ce impartim cu drag jucarii, dulciuri si fructe copilasilor dintr-un centru de plasament, punem de-o petrecere pe cinste cu acestia, delectandu-ne cu turta dulce cu aroma de scortisoara si cuisoare si sorbim cu nesat din ceaiul cald cu lamaie. Pentru mine acestea raman momentele importante ale Craciunului: zambetul nevinovat al copiilor fericiti, lacrimile lor de bucurie si glasul lor cristalin ce vesteste nasterea Domnului. Sarbatori cu pace si iubire va doresc tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  20. Craciunul inseamna pentru mine renasterea credintei in bine, adevar si frumos. Nu trebuie sa uitam niciodata semnificatia profund crestina a nasterii Mantuitaorului.
    Craciunul mai inseamna familie, generozitate si bucurie impartasita.
    Asociez acest minunat momemnt cu aroma de cozonac copt.
    Va felicit pentru creativitate si perseverenta!

    RăspundețiȘtergere
  21. Tihnă învăluită în aromă de brad. Nucile pe care ni le arunca bunica în dimineaţa lui Ajun. Aroma unică a portocalelor despre care credeam că se coc doar de Crăciun. Vanilie pe vârful nasului şi făină pe şorţul bunicii. Mâinile mamei agăţând steluţe în brad. Colinde pe scara blocului. Mac şi multă nucă. Cârnaţi fierţi, hrean şi colăcei din pâine în prima noapte de Crăciun. Tălpi goale pe parchet şi pijamale cu pisici. Foşnetul cadourilor de sub brad. Beteală argintie, bezele şi turtă dulce în formă de căsuţă. Bomboane cu fondant. Pulbere de stele pe geamuri. Poveşti la lumina felinarelor din brad. Vin fiert cu anason. Doboş cu foi subţirele şi zahăr ars deasupra. Familie.

    RăspundețiȘtergere
  22. Doamna Violeta, felicitari! Pentru tot ce faceti!
    Craciun inseamna a 2-a mare sarbatoare crestineasca din an dupa cea Invierii Mantuitorului (Sf. Pasti)! Casa in mare sarbatoare, masa incarcata cu bunatati traditionale si familia in jurul ei, fericita. Cu ce preparat asociez sarbatoarea Craciunului? O, Doamne! Cu multe din cele specifice acestei minunate sarbatori, dar inainte de orice, cu oala cu sarmale cu carne proaspata de porc, pe fundul careia "zace" o bucata mare de chisca (stomacul porcului spalat f. bine si umplut cu pasat si multe bucati de soric si carne, plus condimente), afumata. E ceva unic pentru mine si familia mea.
    Sarbatori fericite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  23. Suciu Clementina11 decembrie, 2016 07:47

    Crăciunul este magie,....Fiecare îl privește din perspectiva sa.....Însă pentru mine ,de Crăciun toate drumurile duc acasă iar acasă înseamnă cozonaci,sarmale,piftie, cârnați și miros de brad!

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru mine Craciunul inseamna o masa mare la care ne adunam toti:copiii, nepotii si mama care are 90 de ani. Nu conteaza ce bunatati sunt pe masa, conteaza sa fie bucurie, veselie, comunicare , toti sa fie multumiti ! Sa fie pace , sa am o familie fericita si de sub brad sa nu lipseasca cadoul perfect pentru fiecare !!

    RăspundețiȘtergere
  25. Craciunul e sarbatoarea sfanta a nasterii Domnului,este un timp al pacii a linistii in suflet. Asociez acest momemnt cu miros de brad, portocale si cozonac
    Craciun binecuvantat alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  26. Crăciunul, una dintre cele mai mari sărbători ale creştinătăţii, celebrează de peste 2.000 de ani naşterea lui Iisus şi este prilej de a petrece în familie, lângă bradul împodobit, cu bucate tradiţionale, colinde şi daruri aşteptate atât de copii, cât şi de cei mari.

    RăspundețiȘtergere
  27. Craciunul inseaamna pentru mine un nou inceput, odata cu nasterea Mantuitorului.Este un prilej pentru a ne strange impreuna toti cei dragi, sa sarbatorim acest miracol, sa ne gandim la cei care ne-au parasit,sa pregatim bucate traditionale,cum numai romanii stiu a le face.

    RăspundețiȘtergere
  28. Crăciunul e focul din sobă, e bradul împodobit şi luminiţe din el, e mirosul de sarmale şi friptură împletit cu cel al cozonacului abia scos din cuptor; Crăciunul e casa, e masa, e familia, e râsul copiilor, e vorba liniştită a bătrânilor; Crăciunul e icoana lui Iisus cu busuiocul de sub ea, e candela aprinsă pentru cei ce nu mai sunt; Crăciunul e viaţa!
    Iar un Crăciun fără cozonac, friptură de porc, sarmale şi o mămăliguţă fierbinte nu înseamnă Crăciun!

    RăspundețiȘtergere
  29. Crăciunul...asociat cu reunirea familiei,buna dispozitie si evident miros de cozonac proaspăt scos din cuptor reprezintă pt mine cel mai frumos si liniștit moment din an!

    RăspundețiȘtergere
  30. Bucurie.Asta inseamna pentru noi.Incepem pregatirile cu 2 saptamani inainte pt a sarbatori Nasterea lui Isus si ziua de nastere a sotului care este pe 24 Dec,deci la noi in casa de 26 ani incoace prima zi de Craciun suntem toata familia di proetenii, undeva la 20 persoane, colindam, degustam din bunatati,sarbatorim.Nu voi asocia Craciunul cu vre-o mancare,gusturile sunt diferite si nu ar putea intelege toata lumea..Il voi asocia pur si simplu cu un cuvant a carui semnificatie o cunoaste toata lumea : BUCURIE !

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru mine Craciunul inseamna: speranta, inca o sansa, iubire, iertare, bucurie, familie, emotie, colinde...Craciun binecuvantat tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  32. Craciunul ,Nastere Domnului pentru mine are o semnificatie aparte, inseamna miros de cozonac copt , acel cozonac facut de mama in ajunul Craciunului cand casa sclipea de curatenie , cand noi impodobeam bradul si veneau colindatorii. Acel miros de cozonac cu nuca sau cu mac, mirosul de vanilie raspandit in toata casa se afla cumva intiparit in minte si suflet Si oricat as incerca sa fac acel cozonac nu are farmecu si mirosul de atunci.De ce ? Am stat si m am tot gandit si pana la urma am ajuns la concuzia ca acel miros este asemuit meselor in familie si ca oricat de ocupati am fi fost tot ne faceam timp pentru a ne reuni , pentru a manca impreuna si a schimba mici idei, pentru a ne face cadouri cu ceea ce ne doream atunci....Sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua si succes in ceea ce faceti!

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua si eu am trimis un comentariu cel cu nasterea Domnului Isus Hristos si folosirea a Bunatatii din natura Ma numesc Ilie Domnica Sarbatori fericite si sanatate va urez

    RăspundețiȘtergere
  34. Craciunul este caldura sufleteasca si bunatate. Asa ar trebui sa fie pentru toti. Si fara sarmale si vin fiert cu scortisoara nu mi-l pot imagina.

    RăspundețiȘtergere
  35. Craciunul reprezinta sarbatoarea nasterii Domnului si de cand ma stiu il petrec in familie si nu l-as petrece altfel niciodata. Sunt innebunita dupa friptura de porc la cuptor impreuna cu o salata de acrituri...Yammmmy! Sarbatori fericite tuturor! Mihaela Radulescu

    RăspundețiȘtergere
  36. Craciunul singura sarbatoare frumoasa si bogata din copilarie.Mi-as dori si acum sa miroase a cozonac proaspat scos din cuptor,a carnati de casa cu mamaliguta!:(Ma rog la DZEU pentru sanatate restul nu mai conteaza.Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  37. Craciunul inseamna, in primul rand, familie. Este sarbatoarea din an care ii uneste pe toti la masa, la povesti, cand casa se umple de bucurie, fericire si melancolie.
    Eu asociez Craciunul cu cozonacul cu multa nuca si cacao. :)
    Sarbatori fericite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  38. Craciunul inseamna nasterea Domnului, o atmosfera frumoasa cu liniste sufletesca, colinde , miros de sarmale si cozonac. Sa fim mai buni, mai generosi, sa daruim si sa iertam.

    RăspundețiȘtergere
  39. Craciunul pentru mine este o Sarbatoare speciala <3
    Imi aduc aminte de copilarie si de bunicii mei <3 In fiecare an cand se apropie Craciunul ma cuprinde nostalgia....
    Craciunul inseamna familie, bunatate si fericire!
    Acum sunt si eu parinte si stiu ce inseamna iubirea neconditionata pe care o primeam si inca o primesc de la parintii mei <3
    Craciun = cozonac bine rumenit si sarmalute in foi de varza acra <3
    Mirela Crasmaru

    RăspundețiȘtergere
  40. CRACIUNUL este cea mai frumoasa sarbatoare a anului... Imi da bucuria de a fi cu familia mea, toti stransi in caldura casutei noastre... imi da bucuria si fericirea de a vedea zambetul si bucuria pe fata si in sufletul celor dragi,bucurie daruita de "Mos Craciun" - micile dar nepretioasele cadouri.CRACIUNUL ma face sa ma bucur ca un copil de fiecare clipa petrecuta cu cei dragi...cu familia mea. Craciunul il pot asocia numai cu aroma portocalelor si bineinteles cu aroma fripturii de porc si a nelipsitelor preparate din carnea de porc...si un vin rosu natural(de tara)... Va urez un CRACIUN FERICIT plin cu bunatati, bucurii si multe zambete alaturi de toti cei dragi ! Carla

    RăspundețiȘtergere
  41. Pentru mine Craciunul inseamna familia aproape, colinde in surdina si muuulta veselie! Langa brad, cu masa plina de "nebunii" culinare, bunatati de tot felul, dar cel mai important sa-i am pe cei dragi alaturi, sanatosi si prezenti fizic.
    Si cand spun prezenti fizic, ma refer la cei ce sunt pe pamant,vii,nu plecati dintre noi "la loc cu verdeata". Aceia, de fapt acele suflete le am in gand in parmanenta, dar imi doresc ca cei ce sunt fizic prezenti langa mine sa-i pot imbratisa, sa putem rade, sa facem poze...sa ne simtim bine in adevaratul sens al cuvantului!
    Iar daca ar fi sa asociez Craciunul cu un preparat, as zice mirorosul de cozonac proaspat scos din cuptor, sarmale in foi de varza cu afumatura"adevarata".
    Numele meu complet este Maria Elena Cojocaru

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna ziua!
    Pentru mine Craciunul inseamna in primul rand sarbatoarea Nasterii Domnului. Apoi bucuria de a ne aduna cu toti ai familiei la masa.
    preparatul ce ma duce cu gandul la craciun este rulada de porc umpluta cu afumatura si verdeata!
    Sarbatori Fericite!
    Anca Necula

    RăspundețiȘtergere
  43. Craciunul inseamna pentru mine cea mai frumoasa perioada a anului, inseamna tihna, liniste sufleteasca, bucuria de a darui si de a primi cadouri, inseamna nerabdarea copiilor in asteptarea Mosului, inseamna masa in familie alaturi de cei dragi. Ador sa ascult colinde in aceasta perioada si sa cand colinde. De Mos Nicolae avem traditia in familia noastra de a ne aduna copii, parinit, bunici, nepoti si de a invata colindele pentru Craciun. Craciunul inseamna optimism si miracol, magie, bunatate, tot ce este mai frumos in noi. As ascoia Cracinul cu fursecurile cu nuca pe care le facea bunica cu cateva zile inainte de Craciun, aveau forma de stea, bradut, semiluna si floare, pe care le pudra cu zahar obisnuit si pe care noi, copii mici fiind, faceam din ele ornamente pentru brad. Bunica le facea doar de Craciun si, din pacate, de cand a murit bunica, acum 8 ani, nu lea-m mai degustat nicaieri. Poate e timpul sa le fac eu, sa-i bucur pe baietii mei asa cum ne bucura bunica cu bunatatile ei. Sarbatori fericite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  44. Emaehk@yahoo.com12 decembrie, 2016 14:44

    Pe mine m-a crescut bunica,o ucraineanca,care ținea mult la tradiție. Crăciunul îmi amintește cel mai mult de grâul fiert și de cozonacii pufoși ai buniciI și de bradul pe care îl împodobeam cu aceleași bomboane de zahar ca în fiecare an pentru ca altele se găseau foarte greu.Acum am familia mea,bunica nu mai este,dar e mereu prezentă în sufletul meu în special de Craciun și duc tradiția mai departe prin grâul fiert și cozonacii pufoși, așa cum îi făcea și dansa.Saru-mana, buni! Mă numesc Sprianu Emanuela Mariana.

    RăspundețiȘtergere
  45. Cu siguranta, cand ma gandesc la Craciun, imi apare in minte bradul frumos impodobit, apoi zapada pufoasa si colindatorii matinali din Ajunul Craciunului, Desigur, apoi, masa imbelsugata si multe rasete si veselie, caci familia e mare si in copilarie ne adunam cu totii si petreceam.
    Dar, de fapt, tot farmecul si toata placerea noastra erau chiar zilele dinaintea Craciunului. Da, da. Taiatul porcului, curatenia generala si alte activitati gospodaresti. Zilele lungi in care stateam pe langa parinti, si ii ajutam cum puteam la transatul porcului, la spartul nucilor pentru prajituri, curatatul usturoiului pentru carnati. Hehe, acum rad la amintirile acestea, caci ma intreceam cu fratele meu mai mic in orice faceam... Erau momente in care eram adunati dor noi 4, familia mea, si stateam in bucataria mare si fiecare facea cate ceva, dar toti spuneam glume, cantam colinde, rememoram amintirile placute din timpul anului si timpul parca statea in loc si ne unea si ne facea mai puternici, impreuna. Aceasta este de fapt semnificatia Craciunului in familia mea, noi imbracati in haine obisnuite, trabaluind de zor, dar traind clipe de neuitat.
    Preparatele cu care asociez Craciunul sunt caldabosii si sarmalutele in frunza de varza.
    Sarbatori fericite tuturor! Cu drag, CRISTINA BUZEA

    RăspundețiȘtergere
  46. andra constantin12 decembrie, 2016 22:11

    Craciunul reprezinta mai mult timp in familie, timp de calitate, liniste, mai multe fapte bune. O fericire mocnita! Carui preparat il asociez? Carnati foarte picanti facuti de mama si de tata :)

    RăspundețiȘtergere
  47. Craciunul cea mai frumoasa perioada din an....cu toata familia si bunatati traditionale.
    Inseamna arome de vanilie, rom, coaja de portocala si bineinteles nelipsitele ...nuci umplute cu crema de ciocolata.
    Craciun fericit!!!

    RăspundețiȘtergere
  48. Craciunul cea mai frumoasa perioada din an....cu toata familia si bunatati traditionale.
    Inseamna arome de vanilie, rom, coaja de portocala si bineinteles nelipsitele ...nuci umplute cu crema de ciocolata.
    Craciun fericit!!!
    Bors Silvia....

    RăspundețiȘtergere
  49. Crăciunul înseamnă pentru mine întoarcerea în timp când ma simt din nou copil şi mă copleşeşte o stare de bucurie, de linişte şi siguranţă. Iubesc Crăciunul şi acum când caut să îmi creez amintiri frumoase cu oameni mai buni, mai îngăduitori. Aroma Crăciunului copilariei îl asociez cu mirosul de cozonaci şi plăcinte coapte de bunica în cuptorul de pâine, când ne învarteam pe langa ei pana primeam câte o bucată aburindă din fiecare cozonac cu umpluturi diferite. Pot spune că au fost cei mai buni cozonaci şi placinte pe care le-am mâncat în această viaţă. Crăciunul semnifică dorinţe împlinite şi sperantă, care este nemuritoare. Sărbatoarea Crăciunului o pot numi o sarbatoare a luminii, o sarbatoare magica pentru noi oamenii.

    RăspundețiȘtergere
  50. Am crescut in casa bunicilor in primii ani ai copilariei, intr-un satuc uitat de timp, ascuns intre dealurile Moldovei... Nu voi putea uita nicicand noaptea de Ajun - in soba troznea focul, eu ma prefaceam ca dorm si trageam pe ascuns cu ochiul catre parintii si bunicii care trudeau de zor la impodobitul bradului... in jur miresme de basm - arome de cozonac fierbinte in cuptorul cu jar de lemne, vin de casa fiert cu coji de portocala, cuisoare, scortisoara.... borcane inca fierbinti, proaspat umplute cu tochitura din carnati, carne de porc si jumari... asta se intampla demult, acum 50 de ani, in alte timpuri... vremuri din fericire acum apuse, vremuri in care lumina se aprindea nu din intrerupator ci cu chibritul... vremuri in care mirosul definitoriu al Craciunului era cel rar si exotic de portocale...

    RăspundețiȘtergere
  51. Pentru mine Craciunul inseamna un prilej de a se aduna toata familia la masa, de reintalnire cu cei plecati prin strainatate, poate este singura ocazie din an in care ne vedem fratii si surorile. Pentru mine nu exista Craciun fara sarmale si vin fiert cu scortisoara. Asta e aroma care se simte la noi in casa de Craciun. Alina Mehedintu alina_pasa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  52. Pentru mine Craciunul reprezinta perioada din an cand devenim mai buni mai toleranti,perioada cand se reintregeste familia in jurul unei mese bogate in sunet de colinde si voie buna cu aroma de cozonac proaspat scos din cuptor.Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  53. Mulţumesc din suflet. Mă bucur de fiecare dată când întâlnesc oameni care simt la fel ca mine. Să avem, cu toţii, parte de sărbători linişite şi frumoase, sărbători în tihnă, alături de familie, cu bunătăţi pe masă, gânduri bune în minte şi bucurii în suflete.
    PS. Am trimis pe email datele de contact.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes