ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 sept. 2016

Dovlecei murati



Incet, incet vara s-a dus si iata-ne la inceput de septembrie, o luna a abundentei cand gradinile ne ofera cu generozitate bogatia lor iar gospodinele se pregatesc sa o inchida in borcane.
Harnicute ca niste furnicute gospodinele se intrec in a-si umple camarile cu conserve si muraturi, care de care mai gustoase si mai aratoase, profitand de oferta bogata a toamnei. Retete vechi mostenite de pe vremea bunicilor, retete noi, retete inedite, toate isi gasesc locul in camarile frumos aranjate si pline cu bunatati. Si ce binevenite vor fi la iarna si ce satisfactie vom avea atunci cand alaturi de o tocanita aburinda vom aduce la masa si un blid de muraturi neasemuit de gustoase! 
Si cum in fiecare an in camara mea vin si cu ceva nou, anul acesta noutatea au fost dovleceii murati cu Pikant fix iute, o reteta plina de savoare si foarte usor de pregtit, o reteta ce nu necesita sterilizare reducand astfel simtitor timpul de pregatire. Noua ne-au placut foarte mult dovleceii murati si cu siguranta vor ramane pe lista de muraturi an de an de acum inainte.



Ingrediente:

3 kg dovlecei
2 morcovi
2 cepe mari
1 plic pikant fix iute
300 ml otet
1,75l apa
150 gr zahar



Mod de preparare:

Taiem dovleceii felii. Taiem si morcovii si pentru un aspect mai apetisant le dam diferite forme. Ceapa o vom taia rondele



Alegem borcane bine spalate si uscate si pregatim capace pe cat posibil noi. 
Asezam feliile de dovlecei in borcane. Printre ei vom aseza si morcovii si rondelele de ceapa.
Intr-un vas punem apa, otetul, zaharul si continutul plicului de pikant fix. Compozitia obtinuta o punem la fiert circa 5 minute, amestecand continuu.

 
Turnam compozitia fierbinte in borcane. Infiletam bine capacele si pastram la loc racoros si pe cat posibil ferit de lumina. Nu este necesara sterilizarea



Ah si am o veste buna pentru voi: Dr Oetker incepe valul al doilea al campaniei Provocarea lui Horia! Asadar, daca aveti si voi retete inedite de muraturi, inscrieti-va reteta pe http://provocarealuihoria.droetker.ro/ si pe langa faptul ca puteti castiga tot felul de premii utile, aveti ocazia ca reteta voastra sa fie realizata si prezentata lumii intregi de catre Horia Virlan!





Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Interesanta reteta ta. Ai apucat s-o gusti? E iute rau?

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul asta e prima data cand aud de dovlecei murati (o prietena ii lauda de cateva luni), sunt tare curioasa sa-i incerc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am facut dupa reteta ta din 1.5 kg dovlacei asa ca am pus doar jumatate din toate ingredientele indicate si nu mi-a ajuns deloc apa ca sa acopar toate borcanele. Sa fie din cauza ca le-am pus in borcane mai mici? Am preparat inca o solutie si am acoperit si restul dar sper sa nu fi stricat reteta.. vom vedea peste 2 saptamani, nu? 😆

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    stiu ca interesul dvs este de a promova produsele Dr.Oetker, insa ne puteti spune cu ce putem inlocui acel produs chimic? Ceva natural...?
    Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, puteti folosi retetele clasice, gasiti pe blog retetele de castraveti la otet dulci acrisori sau castraveti murati in saramura, puteti folosi acele retete doar ca inlocuiti castravetii cu dovlecei.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes