ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 iun. 2016

Prajiturele rasturnate cu ananas


Un desert de vara, foarte usor de facut si mai usor de mancat, prajiturelele rasturnate cu ananas sunt un adevarat deliciu, se servesc reci de la frigider si daca nu duceti grija caloriilor puteti pune alaturi si un glob de inghetata. Nu-i asa ca viata e frumoasa? 
Asadar prajiturele cu ananas scaldate in caramel, un desert irezistibil, un desert pe care eu abia am apucat sa il gust fiindca sotul si copiii efectiv s-au batut pe el! Si cum sa nu le placa daca am folosit cel mai delicios ananas de la prietenii mei  Sun Food!




Ingrediente:

cateva zmeurici
3 linguri zahar pentru caramel
3 oua
3 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina

Mod de preparare:





Punem zaharul intr-o tigaie si il caramelizam. Adaugam sucul din conserva si amestecam pana ce caramelul este topit. Punem in tigaie rondelele de ananas.


Cand rondelele de ananas sunt caramelizate si s-au inmuiat usor iar sosul caramel incepe sa se lege, oprim aragazul si scoatem rondelele din caramel. Sosul caramel il pastram deoparte.


Intr-o forma din silicon asezam rondelele de ananas si ungem cu caramel lateralele. In mijlocul fiecarei rondele de ananas asezam cate o zmeurica pentru un plus de gust si culoare.


Mixam zaharul tos cu ouale intregi pana cand zaharul este bine topit si compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul.  Adaugam faina putin cate putin si amestecam usor cu o spatula. Cantitatea de faina poate diferi infunctie de gradul de absortie, marimea oualor, etc. 
Punem in forme cate o lingura plina cu aluat .


Coacem prajiturelele in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 15-20 minute.

Imediat ce le scoatem din cuptor le rasturnm pe un platou cu fundul in sus. Turnam peste fiecare prajiturica 2-3 lingurite de sos astfel incat acestea se vor insiropa partial cu caramel.

Dam prajiturelele la frigider pentru cel putin o ora. 


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Neapărat de încercat, dar oare o merge și cu roadele de măr? Mă gândeam la un fel de mini tortulete cu mere.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes