ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 oct. 2015

Risotto cu ciuperci la slow cooker


Risotto cu ciuperci la slow cooker este un risotto extraordinar de cremos dar si foarte gustos. Sa faci risotto poate fi destul de dificil si nu intotdeauna rezultatele sunt satisfcatoare, trebuie sa folosesti orezul potrivit iar daca ai si un slow cooker la indemana  nu trebuie sa iti fie teama ca se va lipi sau ca nu va fi suficient de cremos!




Ingrediente:


1 cana orez
3 cani apa
50 ml vin alb
400 gr ciuperci din conserva
1 ceapa
2-3 linguri ulei masline
100 gr parmezan




Mod de preparare:

Punem uleiul de masline, ceapa si ciupercile in vasul slow cooker-ului. Pentru ca acesta poate fi folosi si pe aragaz il vom pune la foc mic doar atat cat ceapa sa devina translucida. 



Mutam vasul in slow cooker si adaugam orezul.


Completam cu apa si vinul. Adaugam putin sare, nu foarte multa pentru ca si parmezanul este sarat.


Punem capacul.


Cuplam slow cooker-ul la sursa de curent. Setam la modul de gatire Low pentru doua ore.


Cnd timpul de gatire a expirat ridicam capacul si adaugam imediat parmezanul ras. Amestecam imediat si daca asezonam cu sare si piper dupa gust. 


Am obtinut un risotto delicios si foarte cremos! 


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Buna Violeta!Am intrat aici pt ca vreau sa fac in curand ciuperci la slow cooker!L-am cumparat de curand si sunt foarte multumit de el!Am gatit in ,,oala minune,,supa de pui,peste,iepure pe pat de cartofi si cotlet de porc!Foarte multumit de cum a iesit!
    Interesanta reteta ta de ciuperci,da eu o sa pun in loc de parmezan,sunca afumata!Duminica viitoare sper sa vin cu o poza!
    Sanatate maxima!...

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim pentru ca postati astfel de retete doar ca in cartea de utilizare a oalei spune expres a nu se folosi pe aragaz.
    Dvs in reteta de Risotto cu ciuperci la slow cooker spuneti ca se poate pune pe aragaz...o sa se crape oalele gospodinelor si nu-i ok.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes