ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 iul. 2014

Dulceata de zmeura



Iubesc zmeura, aceste mici minuni parfumate ale naturii! Atat de mici, atat de pretioase, niste bobite pline de sanatate. Pana acum nu m-am indurat sa fac dulceata fiindca le place atat de mult copiilor incat  de fiecare data au manacat-o doar ei pe toata, anul acesta insa natura a fost generoasa si de cateva saptamani tufele de zmeura rodesc intr-una, asa ca am reusit sa ii inchid parfumul in cateva borcanele de dulceata.


Ingrediente:

1 kg zmeura
1 l apa
1 kg zahar
zeama de la jumatate de lamaie



Mod de preparare:

Fierbem apa cu zaharul pana obtinem un sirop gros. In momentul in care punem o picatura pe o farfurie aceasta trebuie sa se stranga, formand ca o bobita de roua.


Adaugam zmeura si zeama de lamaie.




Dam in cateva clocote adunand din cand in cand spuma care se formeaza. Nu arucati spuma adunata, e un toping minunat pentru inghetata, asa ca faceti fuguta si o inghetata ca sa o puteti valorifica :)



Punem dulceata fierbinte in borcanele curate si uscate, infiletam bine capacele si o intoarcem cu fundul in sus ca sa impiedecam patrunderea aerului. 
E o dulceata fina si aromata si e perfecta pentru prajituri. Din cantitatile date mi-au iesit 4 borcanele de 400 gr.


Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. peste zmeura se pune zaharul,lasandu-le pana a doua zi, apoi se fierb in sucul lor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si asta o varianta, dar astfel veti obtine mai degraba gem, nu dulceata, pentru ca zmeura nu isi lasa la fel de mult suc ca la cirese sau visine.

      Ștergere
  2. Am făcut dulceața. dar......nu am înțeles cât să o fierb după punerea fructelor....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Circa 20 minute, depinde insa si de zmeura, cel mai sigur este sa scoateti o lingura de dulceata pe o farfuriutasi sao gustati.

      Ștergere
  3. Rețeta este greșită! Un litru de apă la un kg de zahăr?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa fie gresita? Asta e proprtia de baza la dulceturi :) Ce anume te face sa crezi ca ar fi gresita?

      Ștergere
  4. Eu nu pun apa deloc 1 kg de zahar la 1 kg de zmeura .Se amesteca și se lasă un pic sa și lase sirop după care se fierbe pina se leagă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur, e si aceasta o varianta, dar noua cel mai mult ne-a placut varianta prezentata aici, mai ales ca astfel vor ramane multe boabe de zmeura intregi. La varianta prezentata de dvs consistenta e mai degraba aceea a unui gem, pentru ca zmeura nu isi lasa foarte multa zeama ca in cazul visinelor sau al cireselor de ex.

      Ștergere
  5. De ani de zile fac dulceață de zmeura....dar nu folosesc 1 litru de apa. Nici n-aș fi tentata să încerc...

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes