ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2011

Tort cu crema ganache de ciocolata


Ingrediente:

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
6 linguri faina

pentru sirop:

3 linguri zahar
250 ml apa
1 plic capucino ciocolata

pentru crema:

500 ml frisca lichida
300 gr ciocolata amaruie
1 capucino ciocolata
1 esenta rom

pentru decor:

100 gr ciocolata amaruie

Mod de preparare


Punem frisca intr-un vas impreuna cu ciocolata rupta cubulete , pliculetul de capucino si romul.
Punem pe foc deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie) astfel incat fundul vasului in care este ciocolata sa nu atinga apa.




Amestecam pana se dizolva complet ciocolata . Dam compozitia obtinuta , dupa ce s-a racorit , la frigider cateva ore (daca va grabiti puteti baga la congelator). Compozitia trebuie sa se intareasca .






Preparam blatul astfel: batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si adaugam faina. Impartim compozitia in trei (sau puneti tot odata si taiati apoi blatul in trei) si cocem pe rand in forma de tort tapetata cu hartie de copt.


Preparam siropul astfel: caramelizam intr-o craticioara zaharul si stingem cu cele 250 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva caramelul si apoi cat este fierbinte adaugam pliculetul de capuccino.


Punem primul blat pe un platou, punem forma de tort reglabila in jurul lui si insiropam cu o treime din sirop.




Crema o scoatem de la frigider si o batem bine cu mixerul pana devine ca o smantana mai groasa. Punem un rand de crema peste primul blat, apoi din nou blat, sirop, crema .Ultimul blat l-am pus cu fundul in sus ca sa fie cat mai drept, am insiropat si am pus si deasupra un strat de crema.







Pentru decor am facut aschii de ciocolata : am topit 100 gr ciocolata amaruie la bain-marie apoi cat a fost calda am intins-o cu o spatula pe o bucata de sticla . Am lasat sa se intareasca si am razuit-o apoi cu ajutorul unui cutit zimtat.Am repartizat-o apoi uniform pe suprafata tortului.






Am imbracat si lateralele tortului cu crema si am dat la rece.




Distribuie daca iti place:

28 de comentarii :

  1. capuccino si ciocolata n-au cum nu faca casa buna impreuna.cred ca a fost un tort delicis.Um an nou fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un An Nou fericit plin de realizari, bucurii si multa sanatate!
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine!
    La multi ani draga mea! un 2012 plin de bucurii si impliniri! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Noul An 2012 să -ti aducă sanatate,noroc, realizări pe toate planurile,
    bucurii, prietenie, fericire, speranţa unui nou început, energia necesară pentru a-ti împlini toate dorinţele şi înţelepciunea de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care le oferă.
    La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine si nici nu pare greu de facut. Mai, mai ca m-ar tenta sa-l incerc (sa-l fac, adicatelea, ca de gustat nu m-as da in laturi :) ).

    La multi ani si tot ce-ti doresti in 2012!

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani,draga Vio. Sa ai parte numai de bucurii si te astept cu drag la provocare http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Mortal de bun tb sa fi fost ciocolatosul asta...pe tot l-as fi papat!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani!
    Minunat tortul, cred ca a fost o bunatate! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. hmmm...cate bunatati aici la tine....bine te-am gasit.poopicei

    RăspundețiȘtergere
  10. fb:dumitrache tania
    e incredibil frumos si usor cred de preparat atara minunat

    RăspundețiȘtergere
  11. Tortul arata minunat! Cate portii au iesit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde cat de generoase vrei sa fie portiile, poti obtine 8 portii mari sau 12 mai mici

      Ștergere
  12. Nu mi-a iesit blatul... :( Nu a crescut deloc. Ce am gresit? Poti sa-mi dai te rog mai multe detalii despre cum se face? La ce temperatura se coace? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu iti pot da detalii referitoare la temperatura fiindca eu am aragaz obisnuit, de tip vechi. E posibil sa nu fi batut suficient de bine ouale cu zaharul. Ca sa fii sigura poti adauga 1 lingurita de praf de copt data viitoare.

      Ștergere
    2. Multumesc! Posibil sa nu fi batut suficient ouale cu zaharul, cum ai zis si tu. Mi-a mai spus cineva la fel dupa ce a vazut turta mea :D Am facut pana la urma tortul cu blat de cumparat ca urma sa am oaspeti. Crema in schimb a iesit delicioasa! Sper data viitoare sa-mi iasa si blatul. Numai bine!

      Ștergere
  13. eu am facut crema dar nu sa intarit deloc .de ce oare???nu se intareste 500 ml frisca cu 300 g ciocolata.explicami de ce.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate nu a stat suficient la frigider? Ce fel de ciocolata ai folosit? In general ciocolata amaruie e mai tare decat alte ciocolate, si se comporta mult mai bine la crema ganache.
      Alt motiv nu stiu care ar putea fi, daca totusi nu se intareste nicicum topeste separat 100 gr ciocolata amaruie si incorporeaza-le apoi in compozitie.

      Ștergere
  14. Eu fac blatul in felul urmator: separ albusurile de galbenusuri, mixez albusurile cu zaharul pana se fac spuma si dupa aceea adaug galbenusurile si faina. Blatul va creste garantat. Voi face acest tort de ziua mea in martie, abia astept :)
    Laura din Craiova

    RăspundețiȘtergere
  15. E vreo problema daca in loc de frisca lichida folosesc smantana batuta cu zahar? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce fel de frișcă lichida? Merge Hulala?

    RăspundețiȘtergere
  17. Am o mare rugaminte sa-mi raspundeti la o intrebare: de ce, ori de cate ori, am facut acest ganaj, cand sa o mixez rece, mi s-a imbranzit crema, nu mai avea deloc luciu, si nici nu crestea in volum, cum am vazut ca a iesit aici... Mi-as dori mult un raspuns exact.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Singurul motiv ar putea fi tipul de ciocolata sau tipul de frisca. Mie nu mi s-a intamplat niciodata nici sa mi se branzeasca nici sa nu creasca in volum, de obicei folosesc frisca meggle, hulala, sau cea din kaufland marca lor proprie si ciocolata amaruie fie schogetten, fie cea din kaufland la 200 gr care se gaseste undeva in zona unde sunt produsele din miere si cele de tip finettti. Nu imi amintesc acum denumirea stiu ca are ambalaj maro.

      Ștergere
  18. Eu as vrea sa fac un blat in tava de 26 cm puteti sa-mi spuneti cantitatile va rog foarte frumos

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes