ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 aug. 2017

Langosi cu urda si marar


Astazi am pentru voi o reteta de langosi sarate, langosi cu urda si marar, excelente pentru un mic dejun de rasfat, dar la fel de bine pot tine loc de cina sau de o gustare mai consistenta. Simple, dar foarte gustoasa, langosile cu urda si marar pot cuceri chiar si cele mai pretentioase gusturi, eu zic ca merita sa le incercati. Si zic ca merge si o bere buna si rece alaturi.

Ingrediente langosi cu urda si marar:

pentru aluat:

500 gr faina
300 ml apa calduta
2 linguri ulei
1 lingura zahar
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata (sau 25 gr proaspata)

pentru umplutura de urda:

300 gr urda
1 legatura marar
1-2 oua




Mod de preparare langosi cu urda si marar:

Pregatim aluatul. Eu l-am pregatit la masina de paine. Daca il pregatiti manual amestecati drojdia uscata cu faina si sarea. Incepeti sa adaugati apa in care ati dizolvat zaharul, putin cate putin, si framantati. Adaugati si ueiul si framantati pana nu se mai lipeste de maini. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana obtinem o bila compacta care nu se lipeste de maini.


Sfaramitam urda cu o furculita. Adaugam oul si mararul tocat marunt si amestecam. Urda mea a fost putin mai uscata as aca am pus doua oua. Daca este ceva mai umeda puneti doar unul.



Luam o bucata de aluat si intindem o foaie rotunda. (aveti grija sa nu depaseasca diametrul vasului in care veti praji langosile) Punem pe jumatate din foaia de aluat una-doua linguri din compozitia de urda.


Suprapunem cealalta jumatate peste partea cu umplutura si presam bine marginile cu o furculita. Le mai lasam 10-15 minute sa mai creasca putin.


Prajim langosile in baie de ulei bine incins, pe ambele parti.


Sunt foarte bune atat reci cat si calde.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes