ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 mar. 2014

Vitel in sos de ton sau ce ar gati Hannibal de Pasti


Ce credeti voi ca ar gati Hannibal de Pasti? 
Cum care Hannibal, celebrul canibal din romanele Tacerea mieilor si Dragonul rosu ale lui Thomas Harris care au inspirat si filmele cu acelasi nume? In aceasta primavara Hannibal revine pe AXN cu premiera celui de-al doilea sezon al producţiei originale Sony Pictures Television, Hannibal (cu Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Laurence Fishburne). Cele 13 episoade ale sezonului doi din Hannibal pot fi urmarite in fiecare luni, pe AXN, de la ora 23, incepand cu 7 aprilie

Serialul este destul de impresionant ÅŸi dur ca subiect, ca imagini, fiind vorba despre povestea canibalului Hannibal din romanele lui Thomas Harris.
Personajul principal, Hannibal, maiestreÅŸte arta culinara, insa el foloseÅŸte in preparatele sale carne de om.



Revenind la reteta noastra vitel in sos de ton sau vitello tonato e un preparat clasic italian, o gustare rece  perfecta mai ales in zilele toride de vara.

Ingrediente:

1 bucata muschi vitel cca 500 gr
2 morcovi
1 ceapa
500 ml  vin alb
3-4 frunze dafin
1 conserva ton
9-10 capere
1  galbenus fiert
2 fileuri ansoa
2-3 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita mustar dijon
sare, piper


Mod de preparare

Punem muschiul de vitel, ceapa, morcovii si telina intr-un vas. Adaugam foile de dafin si vinul. Dam la rece sa se marineze pentru cateva ore, de preferat peste noapte. Completam cu apa si punem la fiert circa  o ora, o ora jumate, pana ce carnea este bine facuta.
Scoatem carnea si o lasam sa se racoreasca usor. O infasuram strans in folie alimentara ca sa isi mentina forma rotunda. Dam la frigider pentru o ora. 



Preparam sosul de ton. Punem in vasul mixerului vertical tonul scurs, caperele care au fost desarate in prealabil, fileurile de  ansoa, mustarul dijon si galbenusul. Mixam pana obtinem o pasta. Adaugam uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul si mixam in continuare. Daca doriti un sos mai subtire il puteti subtia cu 1-2 linguri  din supa de vitel rece. Dam sosul la frigider pana in momentul servirii.



Taiem feliile de vitel cat mai subtire posibil, de preferat cu un feliator. Asezam sosul pe un platou si feliile de vitel in jurul sau. Servim rece de la frigider.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes