ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 iun. 2022

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni este un desert lejer, perfect pentru aceasta perioada caniculara, pentru ca se face foarte usor, si se consuma rece, de la frigider.
Reteta aceasta de spuma de capsuni contine albusuri crude, asadar, daca sunteti reticenti si aveti o problema cu asta, reteta aceasta nu este pentru voi. Eu folosesc oua de la parintii mei, am siguranta ca sunt proaspete, si nu am patit niciodata nimic, dar sigur, fiecare este liber sa aleaga pentru el si nu este nici o suparare daca nu suntem de aceeasi parere, suntem diferiti, e perfect normal sa avem gusturi si pareri diferite.
Pentru prepararea acestei retete am folosit mixerul de mana Heinner HM-B400   Mixerul are o putere de 400 W, este prevazut cu 2 teluri si doua carlige din inox si este prevazut cu 5 viteze si cu functie turbo.


Ingrediente spuma de capsuni

200 g capsuni
2 albusuri
200 g zahar pudra
 
 

Mod de preparare spuma de capsuni

Vom mixa mai intai albusurile. Pentru o reusita cat mai sigura vom folosi un vas curat, bine degresat si uscat, iar albusurile nu trebuie sa obtina deloc urme de galbenus. 

Alegem capsuni bine coapte si parfumate. Nu uitati ca este un produs simplu, cu putine ingrediente, asadar reusita acestui desert depinde foarte mult de gustul capsunelor. Le putem pasa cu blenderul vertical sau le pusem pasa cu o furculita. Eu am ales sa le pasez cu furculita, ca sa am bucati de capsuni in desert. Daca isi vor lasa prea multa zeama o mai puteti scurge, pentru ca ar putea influenta textura spumei.

Adaugam peste albusurile batute zaharul, putin cate putin, si mixam pana vom obtine o bezea tare si lucioasa. Adaugam capsunile.

Amestecam cu ajutorul unei spatule, cu miscari  circulare, pana cand vom ingloba toate capsunile in bezea.

Vom obtine o spuma cu o culoare roz, foarte frumoasa.

Asezam spuma de capsuni in pahare, decoram cu feliute de capsuni si menta si o pastram la frigider, pana in momentul servirii.



Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Mulțumesc pentru rețete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua daca tot puneti reteta sa o si explicați cum trebuie uni nu stiu ca ouălele trebuie făcute spuma si apoi pus zahărul multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Scrie chiar foarte clar ca mai intai se bat albusurile iar apoi, la urmatoarea etapa am scris ca adaugam peste albusurile batute zaharul, putin cate putin. Mai mult chiar, aveti imagini pas cu pas, deci chiar daca puteti vedea clar dupa fiecare etapa, cum anume trebuie sa arate albusurile.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes