ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 feb. 2022

Pogacele cu cascaval

Pentru ca aveam niste cascaval pe care nu il mai manca nimeni prin frigider, m-am gandit  sa fac niste pogacele. Am pornit de la reteta de pogacele cu jumari, pe care o gasiti pe blog aici, si am adaptat-o inlocuind jumarile cu untul si adaugand in plus cascavalul. Daca nu aveti cascaval este foarte buna si telemeaua, ba chiar puteti sa o adaugati si in compozitia aluatului.
Va recomand si rasucitele cu branza, melcisorii pizza, minipateurile cu branza.(click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente pogacele cu cascaval

500 g faina
250 ml lapte
1 ou
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
7 g drojdie uscata
200 g cascaval
100 g unt
1 galbenus

Mod de preparare pogacele cu cascaval
 
Pregatim mai intai aluatul. Punem intr-un bol faina, sarea si drojdia uscata. Adaugam oul batut usor si laptele, putin cate putin si incepem sa framantam pana cand obtinem un aluat compact, care nu se lipeste de maini. Il lasam la dospit circa 30 minute.

Intinem pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei un dreptunghi din aluat.

Intindem deasupra aluatului untul moale, in strat subtire, astfel incat sa acoperim toata suprafata aluatului.

Radem deasupra jumatate din cantitatea de cascaval. Impaturim apoi aluatul. Latura din dreapta a dreptunghiului o vom suprapune pana la mijloc.

Latura din stanga o vom suprapune apoi peste prima parte.

Din nou suprapunem partea din stanga pana la jumatate, si partea din dreapta peste prima parte. Dam la frigider pentru 30-40 minute. 

Intindem apoi aluatul si vom obtine o foaie de aluat de grosimea unui deget.

Ungem aluatul pe toata suprafata cu galbenusul de ou batut cu o lingura de lapte.

Radem deasupra cascavalul ramas.

Decupam pogacelele cu ajutorul unui pahar sau un decupator. Resturile ramase le taiem si le coacem si pe ele, chiar daca estetic nu vor arata prea grozav, vor fi la fel de gustoase.


Punem pogacelele astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt lasand putina distanta intre ele, pentru ca vor mai creste la copt.

Coacem la 180 grade, folosind si functia de ventilatie, pentru aproximativ 20 minute. Sunt foarte bune atat calde, cat si reci.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Mulțumesc frumos pt rețete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super rețetă! La fel aveam un cașcaval în frigider pe care nu-l mânca nimeni. Întotdeauna când am chef de ceva dulce sau ceva de patiserie mă inspir de la dumneavoastră. Toate rețetele au ieșit bine pentru că dați explicații exacte. Mulțumesc frumos pentru rețete!!!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes