ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 nov. 2015

Minipateuri cu branza sarata


Cu siguranta ati cumparat macar o data delicioasele minipateuri cu branza sarata din patiserii, iata insa ca ele se pot face foarte usor chiar si acasa. Puteti folosi aluat de foietaj pregatit in casa, eu recunosc am fost mai comoda si am folosit aluat din comert. Foarte bune au fost, le-am rontait in fata unui pahar cu bere si a unui film bun. 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente minipateuri cu branza sarata

400 gr aluat foietaj
200 gr telemea oi
1 ou
1 galbenus
1 lingura apa
1 lingura susan




Mod de preparare minipateuri cu branza sarata

Maruntim telemeaua si o amestecam cu oul. In functie de tipul de branza e posibil sa mai fie nevoie de un ou. Compozitia nu trebuie sa fie prea moale. 


Intindem aluatul cu un sucitor. Il taiem in doua pe lungime astfel incat sa obtinem doua dreptunghiuri din aluat. Le ungem cu galbenusul batut cu apa. 


Asezam umplutura pe margine dreptunghiului de aluat.


Rulam si obtinem un rulou pe care il asezam in tava tapetata cu hartie de copt. 


Ungem cu galbenusul batut cu apa.



Cu un cutitfoarte bine ascutit taiem rulourile dar nu de tot, cam pana la jumatate.


Presaram susanul deasupra si coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade folosind functia de ventilatie pentru circa 40 minute. Sun foarte bune atat calde cat si reci.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes