ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 oct. 2021

Prajitura pufoasa cu prune si iaurt

Prajitura pufoasa cu prune si iaurt este o prajitura simpla, rapida si foarte gustoasa, o prajitura ce poate fi facuta cu orice alte fructe, nu doar cu prune.  Pe langa aceasta va recomand si prajitura cremoasa cu prune si iaurt, o prajitura senzationala, fara oua si fara praf de copt, cu o consistenta asemanatoare cu cea a unei budinci, o prajitura pe care noi o indragim foarte mult.
Va recomand si prajitura cu prune si aluat ras, prajitura cu prune si bezea, prajitura simpla cu prune, sau tarta rasturnata cu prune si caramel. Mai multe retete cu prune gasiti aici. Mai multe retete de prajituri gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici 


Ingrediente prajitura pufoasa cu prune si iaurt

7 oua
250 g zahar
250 ml iaurt
150 ml ulei
250 g faina
un praf sare
1 lingurita praf copt
500 g prune
 
Mod de preparare prajitura pufoasa cu prune si iaurt
 
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.
 

Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.

Mixam galbenusurile cu uleiul si adaugam emulsia obtinuta peste compozitia de albusuri si incorporam cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare.

Adaugam iaurtul si il incorporam in compozitie.

Adaugam faina si praful de copt, le incorporam si turnam compozitia continuta in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25/35)

Spalam prunele, indepartam samburii si le taiem bucati. Adaugam prunele pe toata suprafata prajiturii.

Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava, apoi o vom taia cuburi. Daca doriti o puteti pudra cu zahar.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes