ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 oct. 2021

Melcisori cu crema de vanilie si stafide

Am facut de nenumarate ori melcisorii astia cu crema de vanilie si stafide, dar uite ca nu am reusit pana acum sa scriu reteta pe blog, si cum saptamana trecuta copiii mi-au cerut din nou sa le fac, am zis ca e momentul potrivit sa remediez acest lucru. Se fac destul de usor, sunt buni si a doua zi, nu se intaresc deloc, si ii recomand din toata inima.
Va recomand si rulourile cu zmeura, cornurile cu gem, cornurile cu mere, buctele cu gem, cornurile cu unt sau cuibul de viespi. Mai multe retete de aluaturi dospite gasiti aici


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente melcisori cu crema de vanilie si stafide

pentru aluat
 
600 g faina
200 ml lapte
100 g zahar
80 g unt
2 oua
7 g drojdie uscata 

pentru umplutura

300 ml lapte
2 galbenusuri
50 g zahar
30 g amidon
vanilie
50 g stafide


pentru uns

2 galbenusuri
2 linguri lapte
100 ml apa
2 linguri zahar

Mod de preparare melcisori cu crema de  vanilie si stafide

Pregatim mai intai aluatul si vom pune intr-un bol faina si drojdia uscata. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il punem peste faina. Adaugam apoi ouale batute usor si vanilia. Incepem sa framantam adaugand treptat untul topit, pana la omogenizarea completa. Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si il framantam usor pana nu se mai lipeste de maini.

Intindem o foaie dreptunghiulara din aluat.

Crema de vanilie o vom pregati cat sta aluatul la dospit. Mixam ouale cu zahaul, adaugam amidonul si la final laptele cald. Adaugam vanilie si transferam crema intr-un vas. fierbem crema la foc mic, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase. O dam deoparte, acoperim cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Modalitatea de preparare a cremei de vanilie, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)
Intindem crema de vanilie pe toata suprafata , lasand putin spatiu liber pe margini. Presaram deasupra stafidele, pe toata suprafata.

Rulam strans.

Cu un cutit foarte bine ascutit taiem felii rulourile si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Batem galbenusul cu laptele si ungem rulourile.

Coacem rulourile in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute.

Daca doriti le puteti pudra cu zahar. sunt foarte bune atat calde cat si reci.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes