ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 oct. 2021

Mini pizza

Mini pizza este solutia cea mai la indemana pentru petrecerile copiilor, succesul va fi garantat, toti copiii iubesc pizza, si este important sa face cat mai multe variante, astfel incat fiecare copil sa gaseasca si una pe gustul lui! Sunt perfecte chiar si pentru pachetelul de scoala al copiilor, sau pentru o iesire la iarba verde, iar combinatiile de gust sunt nelimitate.
Va recomand si pizza pe felii de paine, cornurile pizza, pizza calzone, briosele pizza, pizzetele cu salam sau melcisorii pizza.  Reteta celui mai bun aluat de pizza o gasiti aici. Mai multe retete de pizza gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)


Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici


Ingrediente mini pizza

1 kg faina
500 ml apa
5 linguri ulei masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
14 g drojdie uscata
 
pentru toping
 
100 g ketchup sau sos de rosii
500 g cascaval
salam
sunca presata
masline negre
ciuperci
rosii cherry
ceapa verde
ardei gras
 
Mod de preparare mini pizza
 
Punem intr-un vas faina, drojdia uscata, zaharul si sarea. Adaugam apa si incepem sa framantam, adaugand uleiul de masline, putin cate putin. Framantam pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.  Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei de masline si il impartim in circa 30-40 bile de aluat. 

Intindem pe rand fiecare bila de aluat si punem fiecare disc de aluat in tava. Mie mi-au incaput 9, daca le faceti mai mici incap chiar si 12.

Cu ajutorul unei furculite intepam pe toata suprafata ca sa nu se umfle foarte tare la copt si apoi cu ajutorul unei pensule ungem fiecare disc de aluat cu ketchup sau sos de rosii. O reteta foarte buna de ketchup facut in casa gasiti aici. Reteta de sos de rosii pentru pizza facut in casa o gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

Radem cascavalul pe razatoarea mica si asezam pe fiecare disc de aluat cate putin cascaval. Eu am pregatit mini pizza in trei variante: varianta cu sunca presata si ciuperci, varianta cu rosii cherry, ardei si ceapa si varianta cu salam si masline negre.

Dupa ce am pus ingredientele adaugam din nou peste ele cascaval ras. Coacem mini pizza in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 10 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie.

Foarte gustoase, pe gustul tuturor, si puteti folosi combinatii nelimitate de gust: fie cu mozzarellarosii si busuioc, fie cu patru branzeturi, fie cu ton si ceapa rosie, fie cu fructe de mare, doar imaginatia este limita.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes