ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 dec. 2017

Coronita Pavlova


Pavlova este un desert creat in cinstea Anei Pavlova, celebra balerina din Rusia, in timpul turneului acesteia in Austria si Noua Zeelanda, de altfel cele doua tari inca isi disputa originile deliciosului desert.
Un desert cu un gust senzational, crocant la exterior si moale la interior, cu frisca si fructe de sezon, pavlova este intotdeauna o incantare. In general se prepara la ocazii festive si se decoreaza cu fructe de sezon, in timp au aparut insa zeci de variante, chiar si cu ciocolata sau cafea, cu lemon curd sau creme patissiere, in forma de tort sau coronita.
Pentru prepararea acestei retete am folosit Meggle Creme Patisserie, o gama inspirata de bucatarii profesionisti. Fii chef la tine in bucatarie! 


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.




Ingrediente coronita pavlova

4 albusuri
un praf sare
200 gr zahar tos
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri amidon
200 ml frisca Meggle
coacaze rosii
capsuni
menta







Mod de preparare coronita pavlova

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin ferme.


Adaugam zeama de lamaie si amidonul si mixam. Adaugam zaharul putin cate putin, pana cand va fi complet dizolvat, apoi adaugam urmatoarea transa. Mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.


Desenam o coronita pe hartia de copt si spritam bezeaua cu ajutorul unui pos cu dui stea.


Coacem bezeaua la 110 grade, pentru aproximativ o ora. Eu am folosit si functia de ventilatie.


Mixam frisca pana devine ferma.


Punem frisca intr-un pos si decoram coronita.


Decoram cu fructe si frunzulite de menta, apoi pudram cu zahar.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Retetele tale Vio sunt nemaipomenite de faine..numai timp sa avem...

    RăspundețiȘtergere
  2. super am si eu o intrebare ce diametru are coronita si ce latima multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Din pacate nu m-am gandit atunci sa masor, dar am masurat acum platoul pe care i-am facut poza, are diametrul de 28 cm, poate te ajuta nacar orientativ.

      Ștergere
    2. din nou te necajesc ai doua diametre unul de 28cm iar celalalt ce dimensiune are multumesc pentru raspuns



      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes