ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 ian. 2017

Paste cu pui si sos Alfredo


Pastele cu sos Alfredo au fost inventate de Alfredo di Leilo in 1941si le-a servit a restaurantul sau din Roma "Alfredo ala Scrofa" avad la baza  fettuccine, parmezan, unt si smantana, numite "fettucine au burro al panna". Se pare ca restaurantul exista si astazi in Roma. Desi la baza o reteta italiana in Italia nu se bucura de prea multa popularitate, reteta fiind preluata si sosul redenumit in Statele Unite ale Americii sos Alfredo. Si astfel americanii au ajuns la cea mai populara varianta, Fettucine Chicken Alfredo, dar exista si varianta cu broccoli sau cea cu creveti.
Oricum ar fi sosul Alfredo este un sos extraordinar de gustos si cremos si in combinatie cu pastele si cu puiul e si mai bun! Sunt recomandate pastele lungi si late fettucine sau tagliatelle sau linguine.






Ingrediente paste cu pui si sos Alfredo:

300 gr piept de pui fara os
250 gr fettuccine
250 ml smantana pentru gatit 32%
50 gr unt 82% grasime
100 gr parmezan ras
2 catei usturoi
cateva fire patrunjel verde
sare, piper





Mod de preparare paste cu pui si sos Alfredo:

Taiem pieptul de pui in doua pe lung, il condimentam cu sare de piper si il rumenim la foc iute, astfel incat sa devina rumen la exterior si moale si fraged la interior.


Pastram  pieptul de pui deoparte, la cald.


Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am folosit fettuccine si le-am fiert in apa cu un praf de sare pentru 6 minute.


 Cat fierb pastele noi vom pregati sosul. Intr-o tigaie topim untul si adaugam cateii de usturoi striviti cu podul palmei. dupa ce isi elibereaza aroma ii vom indeparta.


Adaugam smantana pentru gatit si amestecam imediat ca sa omogenizam. Din acest moment trebuie sa fim foarte atenti, focul sa fie la minim si amestecam continuu fiindca se poate taia foarte usor sosul.  Atentie, nu confundati smantana pentru gatit cu smantana fermentata, pentru consum. Smantana pentru gatit este ambalata in cutii de carton si va recomand sa o folositi pe cea cu 32% grasime.

 Dupa ce sosul este aproape de punctul de fierbere adaugam parmezanul ras si amestecam pana la omogenizare.


Dam sosul deoparte si adaugam pieptul de pui taiat fasiute.


Scurgem pastele de apa si le adaugam in sos.


La final asezonam cu patrunjel verde taiat marunt si piper mozaic proaspat rasnit.


Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. Buna ziua! As dori sa am o lamurire: poti publica pe blog-ul tau,retete care nu-s creatia ta proprie? In plus,de ce pui pe pozele care nu-ti apartin,marca "caietul cu retete"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,

      In primul rand mi-ar fi placut sa stiu cu cine stau de vorba, cred ca asa ar fi fost politicos :) Si ca sa iti raspund la intrebari, absolut toate pozele de pe acest blog imi apartin (in plus aceasta se poate dovedi foate usor, in exif-ul fotografiei apare proprietarul aparatului foto, adica eu)De unde ai ajuns tu la concluzia ca pozele nu imi apartin? Sunt curioasa!
      Cat despre retete e un blog personal, asadar pot publica absolut orice reteta doresc, chiar daca aceasta nu este creatie proprie, cu conditia ca textul si fotografiile sa imi apartina.
      Draga mea, sau dragul meu, nu te-ai prezentat, asadar nu stiu cum sa ma adresez, nu a inventat nimeni roata, sarmale facea si bunica, sarmale fac si eu si chiar si bucatarii cu diploma, chiar daca nu sunt propriile lor creatii. Tu, acasa la tine, gatesti doar retete creatie proprie? :)

      Ștergere
    2. Stimata doamna, nu trebuia sa raspundeti unei persoane frustate ca nu i-a iesit reteta ca in fotografia dvs. daca nu-i convine sa nu se uite la blogul dvs si o invitam sa treaca la Tasty !

      Ștergere
  2. VINO DRAGA ,iti multumesc ptr.multitudinea si diversitatea de retete ,cu care ne ajuți ,pe noi gospodinele ,sa iesim din orice situație neprevăzută,chiar am fost f.f.apreciată ,si de aceea NU lua in seama rauvoitorii,,,,,NU se merita !!!Cei care beneficiem de timpul si munca ta ,iti dorim SARBATORI FERICITE !SI MULTA SANATATE!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată foarte bine o sa le incerc😋

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios! Multumim pentru retetele minunate pe care le postati 😘

    RăspundețiȘtergere
  5. Mulțumesc pt idei și rețete!! Rețetele ies așa cum le publici și sunt minunate! Sănătate,spor la muncă și la idei noi!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arată incredibil de bine .Imposibil să nu iasă ce trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  7. scuze de deranj in ce ati rumenit pieptul de pui

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes