ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 iun. 2016

Bors de cartofi


Cand e groaznic de cald un bors de cartofi rece de la frigider este absolut minunat, as manca zile in sir fara sa ma satur vreodata! Evident, cu ceapa verde, cum altfel? 
Se face foarte usor, se face foarte repede, e bun, racoros si satios, in plus e una dintre amintirile dragi din copilarie, e o imagine pe care o asociez cu chipul bunicii mele pentru ca ea pregatea adeseori borsul acesta si nimeni nu il facea atat de gustos ca ea!
Mai multe retete de ciorbe si supe gasiti aici. Mai multe retete cu cartofi gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)


 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici.

Ingrediente:

1 kg cartofi
2 dovlecei
1 legatura ceapa verde
1 legatura stevie
1 legatura loboda
2 linguri bulion
500 ml bors de putina
1 legatura leustean verde
sare, piper
1 ou (optional)


Mod de preparare:





Curatam cartofii si dovleceii, ii spalam, ii taiem cuburi  si ii punem in oala.


Adaugam ceapa tocata marunt si completam cu apa. Eu am pus cca 4 litri de apa. Lasam sa fiarba 10-20 minute.



Adaugam stevia si loboda spalate si curatate.


Punem borsul si lasam din nou la fiert circa 15 minute pana cand cartofii si stevia sunt bine fierte. Cantitatea de bors poate varia in functie de cat de acru este borsul si de gustul propriu, mie de pilda imi place mai acru. 
Cand da in clocot adaugati bulionul si un ou pe care l-ati batut in prealabil cu cateva linguri de apa si amestecati imediat ca sa se formeze niste "zdrente" de ou. Daca doriti ca borsul sa fie de post renuntati pur si simplu la ou.
Oprim aragazul si adaugam leusteanul tocat marunt.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Vara ciorbele reci sint minunate. Din pacate, aici unde locuiesc nu se găsește nici loboda și nici stevie. Cu ce crezi ca ași putea sa le înlocuiesc în ciorba sau ași putea s-o fac omitindu-le complect fără sa afecteze gustul?

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim Vio,insa cred ca ai uitat uleiul. Ciorbita asta e divina .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea, nu l-am uitat, eu nu pun ulei la ciorbe :) Bunica mea la ciorbita asta prajea ceapa il ulei si apoi o rasturna asa cu totul in oala, eu nu pun ulei deloc :)

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes