ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 mar. 2016

Tort de mere de post, la slow cooker


Va amintiti tortul de mere, cel care ne-a incantat copilaria? astazi l-am reprodus in varianta de post, la fel de gustos si aromat! si fiindca trebuia sa plec de acasa pentru cateva ore am ales sa il pregatesc la slow cooker, am pregatit totul, am setat aparatul si cand m-am intors acasa tortul era gata, nu a trebuit decat sa il rastorn pe un platou!
Daca nu aveti un slow cooker puteti pregati tortul de mere la cuptor si il veti coace la 180 grade pentru circa 45-50 minute, in cuptorul preincalzit.


Ingrediente:

200 gr zahar
4-5 mere
2 cani faina
1 cana zahar
1 lingurita praf copt
1 cana apa minerala
1/2 cana ulei
esenta rom





Mod de preparare:

Punem zaharul in vasul slow cooker-ului. Pentru ca acesta este detasabil si poate fi folosit si pe aragaz vom carameliza zaharul pe flacara aragazului.


Intindem caramelul pe fundul vasului si pe peretii acestuia. Curatam de coaja si cotoare merele, le taiem felii si le asezam pe fundul vasului astfel incat sa il acoperim in intregime.

Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si praful de copt. adaugam apa minerala, uleiul si esenta de rom si amestecam pana obtinem un aluat omogen. Turnam aluatul peste mere. 

Setam temperatura slow cooker-ului  la high pentru trei ore. 


Rasturnam tortul cu fundul in sus pe un platou astfel incat merele vor ramane deasupra. Lasam sa se raceasca apoi taiem felii. 


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. si daca nu avem slow cooker cum am putea face sa ne iasa reteta?
    Multumesc,

    Adelina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris chiar la inceputul postarii, se coace in cuptorul preincalzit 45-50 minute la 180 grade.

      Ștergere
  2. Cât zahăr se pune la caramelizat şi cât se pune în compoziție?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am urmat exact pasii si nu mi s-a copt (în slow cooker). O dovadă în plus că obiectul asta e o prostie (Si carnea făcută in el e ca de regim)
    O sa o incerc în cuptor electric :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Personal nu imi pot imagina viata fara el, dar suntem diferiti si avem nevoi si gusturi diferite! Mancarea in slow cooker este si foarte gustoasa si foarte sanatoasa, evident carna facuta in el nu poate fi comparata cu carnea prajita in ulei de exemplu.

      Ștergere
  4. Am copt in cuptor si merele au ramas lipite de fundul vasului cind am rasturnat.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes