ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

20 iul. 2015

Confit de rata la slow cooker


Confitul de rata ( confit de canard) este o delicatesa culinata din bucataria Frantei, pulpe de rata gatite lent la foc mic in grasimea proprie si apoi pastrate la borcan in untura care si-au lasat-o.  Cand se scot se rumenesc foarte usor in tigaie si sut foarte fragede, atat de fragede incat se vor topi in gura!

Carnea de rata are un gust deosebit si va sfatuiesc sa nu abuzati de condimente fiindca ii veti acoperi din savoare, eu am condimentat-o simplu, doar sare, piper si foarte putin cimbru proaspat. Am mancat-o cu paine proaspata de casa si marturisesc ca nu m-am putut abtine sa nu inting cu paine in grasime. Nu va speriati, grasimea de rata se incadreaza in categoria grasimilor benefice.
Confit de rata prin metoda clasica la cuptor mai facusem, chiar am pastrat borcanul cateva luni bune, insa la slow cooker am aflat de curand ca e cea mai buna metoda de pe blogul lui Florin, caruia ii multumesc pentru idee! Noi nu am mai pus rata la pastrare, am consumat-o imediat, asa ca am lasat-o pana s-a rumenit frumos. Am avut rata de curte, crescuta natural si lasata sa alerge liber prin curte, asadar a fost cu atat mai gustoasa!
Alte retete cu carne de rata gasiti pe blog aici

Ingrediente:

2 pulpe rata
1 crenguta cimbru
sare
piper





Mod de preparare:

Spalam pulpele de rata si le asezam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot. Rata mea a fost mare si grasa asadar am taiat pulpele in doua. Daca vreti sa pastrati confitul pentru perioada mai indelungata la borcan mai adaugati grasime de rata, daca il consumati imediat  si pulpele au suficienta grasime nu mai adaugati va fi suficienta grasimea lor.



Condimentam cu sare si piper si garnisim cu cimbru proaspat.


Setam slow cooker-ul la  temperatura slow pentru 6 ore. Intre timp va puteti vedea linistiti de treburi, puteti chiar pleca la cumparaturi. 


Dupa 6 ore confitul nostru este gata, gustos, fraged, suculent, fie il consumat imediat fie puneti carnea intr-un borcan si turnati untura peste ea.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Buna Vio, multumesc pt inspiratia care esti in bucatarie. As avea o singura intrebare: daca e sa le fac la cuptor, cam cat timp ar dura iar tava ar trebui sa fie acoperita cu folie? Multumesc frumos si sa ai o zi insorita. Ema

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, tava nu trebuie acoperita cu folie, eu la cuptor le-am gatit la 110 grade pentru 5 ore, depinde insa si de rata, cele din supermarket probabil sunt gata mai repede, ea de tara se patrunde mai greu.

      Ștergere
  2. cu placere! :) btw, pulpele ar fi trebuit sarate si tinute la rece peste noapte sau macar cateva ore, ca sa iasa putin umiditatea din ele si sa fie mai ferme dupa preparare. ;)

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes