ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

4 feb. 2013

Prajitura rapida cu zmeura



Ingrediente:

500 gr zmeura
200 ml lapte
150 gr zahar
100 gr faina
3 oua
2 linguri zahar pudra pt decor
50 gr unt pt uns



Mod de preparare

Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam zmeura in forma acoperind toata suprafata. eu am decongelat zmeura mai intai.



Batem ouale cu zaharul si apoi adaugam laptele si faina. Omogenizam si turnam compozitia in tava peste zmeura.



Dam la cuptor la foc mediu pana incepe sa se rumeneasca.



Pudram suprafata cu zahar si cand se raceste o taiem felii. 


Distribuie daca iti place:

28 de comentarii :

  1. Rapida e putin spus! Cum de s-au format doua straturi de blat???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stiu sa iti explic cum anume, pur si simplu s-au format, n-am idee care e smecheria

      Ștergere
    2. Am facut-o si eu acum si ceace cred eu, coca a trecut printre fructe si s-a asezat la fund si asa a format un alt strat.

      Ștergere
    3. Acum am facut-o si eu si ceace cred e ca coca a trecut printre fructe si a format un alt strat.

      Ștergere
    4. Asa este,coca trece printre fructe iar in amestec cu zeama de la fructe s-a format cel de-al doilea strat.

      Ștergere
  2. foarte aspectuasa si desigur delicioasa. Mor de pofta1

    RăspundețiȘtergere
  3. o prajitura simpla si racoritoare ,in perioada de vara
    ADEVARAT DELICIOASA!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place zmeura la nebunie,multumim pentru reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super buna prajitura,imi place zmeura mult,mult!!!multumim.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu tin sa fiu anonima,ma cheama Cornelia si de fapt nici nu conteaza,voiam doar sa spun ca reteta trebuie biiine ascunsa inapoi in caietul bunicii fiindca nu este nimic de capul ei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea gusturile nu se discuta nu-i asa? Daca tie nu ti-a placut asta nu inseamna ca reteta nu este buna, eu o fac des si ne place foarte mult atat mie cat si copiilor! O vara frumoasa iti doresc!

      Ștergere
  7. Buna.Ingredientele pe care le-ai trecut sunt exacte?am incercat si eu sa fac aceasta prajitura si nu mi-a iesit deloc...este cruda ....zmeura a ramas la suprafata....sunt un pic dezamagita...am folosit ceea ce ai scris tu...unde am gresit...multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, reteta este scrisa corect, ma gandesc ca poate nu ai batut bine ouale si in acest caz rezulta un alt fel de prajitura numita clafoutis Cam asa ceva: http://edithskitchen.ro/clafoutis/ E o prajitura cremoasa, in genul cremei de zahar ars

      Ștergere
    2. http://www.caietulcuretete.com/2013/10/prajitura-desteapta.html
      Uite cam dupa acelasi principiu functioneaza si aceasta reteta

      Ștergere
    3. Ok am inteles...ea este ffff buna doar ca ma speriasem ca nu s-a copt...trebuie sa bat albusul separat de galbenus nu? :)))

      Ștergere
    4. La orice rețetă "batem ouale cu zaharul" se referă la ouă intregi adica gălbenuș plus albuș, daca trebuia altfel sper ca d-na se exprima cu "batem albusul separat cu zaharul" sau " frecam galbenusurile cu zaharul si adaugam treptat albusul batut spuma separat".....Personal am fost sceptică in ceea ce priveste aceasta reteta....o am la cuptor acum si sunt curioasa daca iese.....desi fructele sunt deasupra deja.....unele detalii lipsesc din reteta(ex.dimensiunea formei macar aproximativ pt. Cele care sunt incepatoare si nu pot aproxima in functie de cantitatile ingredientelor care este dimensiunea potrivita a formei de copt)...Spor in bucatarie sa aveti!

      Ștergere
    5. Hmmmm, d-na Vio cred ca ati uitat sa mentionati cate ceva.....nu sunt o incepatoare in ale bucatariei dar va spun ca a iesit o clatita groasa pe care evident am pus- o in gunoi. Ceeea ce apare aici in poze e total diferit de ceea ce iese. Poate revizuiti putin reteta aceasta.....si nu ar strica sa dati detalii legate de dimensiunile formelor, timpul aproximativ de coacere, daca preincalziti cuptorul sau nu, eventual cate portii ies sau durata prepararii. Spor in bucatarie si rezultate pe masura!

      Ștergere
    6. Buna Mihaela! Imi pare rau ca nu ti-a iesit, dar, cu toata sinceritatea chiar nu am ce sa revizuiesc, reteta este exact asa cum am scris-o, iar in ceea ce priveste timpul si temperatura de coacere mi-e greu sa dau detalii fiindca in momentul in care am pregatit-o aveam vechiul argaz actic pe gaz, pe care il inzestrasem suplimentar cu o tabla groasa fiindca imi ardea de fund. Cuptorul nu l-am preincalzit, iar timp chiar daca as fi dat cred ca depinde de la un aragaz la altul, fie ele chiar si aceeasi marca. De ex la aragazul meu sa zicem 40 minute ar fi fost suficiente, la al vecinei poate se ardea prajitura. De aceea am ales sa scriu "se coace la foc mediu pana incepe sa se rumeneasca" De cand am cuptorul electric absolut toate retetele au timp si temperatura de coacere.
      Cat despre faptul ca ti-a iesit ca o clatita, asa cum am scris si mai sus intr-un comentariu e posibil sa nu fi batut bine ouale si sa fi rezultat un clafoutis.
      Cat despre forma intradevar nu am trecut dimensiunile, mai ales ca am folosit o forma ovala, in plus dupa cum se vede nici aluatul obtinut nu a umplut forma pana sus. Dimensiunea formei nu influenteaza reusita prajiturii. Cat despre numarul de portii iarasi e relativ, fiindca depinde cat de mari le vei taia, de cat de generoase vrei sa fie. La fursecuri sau anumite tipuri de prajituri intotdeauna trec macar cu aproximatie nr de bucati, aici chiar nu a fost cazul.

      Ștergere
    7. Multumesc pt. raspuns...banuiam ca poate fi aragazul de vină,( e pe gaz nu e cuptor electric)dar se pare ca nu, ouale au fost batute bine si nici cuptorul nu l-am preîncălzit, am urmat reteta întocmai dar rezultatul a fost altul. Spor in bucatarie!
      PS cu toata nereusita aceasta, o sa incerc si alte retete de pe blog

      Ștergere
  8. am facut-o si eu, dar in loc de faina am pus migdale macinate, indulcitor si apa, in loc de lapte( dieta, bat-o vina)....si am fost uimita sa vad ca intr-adevar a iesit, va spun ca arata exact ca in poza, strat moale jos si strat bine copt deasupra.este o reteta minunata. va multmumesc. adriana

    RăspundețiȘtergere
  9. Iese perfect ... si de rapida este rapida, in 5 minute este buna de pus la cuptor :) Cu tot cu dezghetatul zmeurei in microunde :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Mmmmm eu as inlocui zmeura cu capsuni,sunt preferatele mele!aceste cantitati sunt pentru o tava de ce dimensiuni?

    RăspundețiȘtergere
  11. Cantitatea de faina nu este cam putina .Eu am adaugat mai multa faina pt ca mi se parea aluatatul prea liquid. L-am facut ca la chec. Sa vedem cum o sa iasa. Multumesc pt reteta

    RăspundețiȘtergere
  12. Totusi ceva lipseste.
    Am facut-o azi, am batut ouale foarte bine, totul am mixat foarte bine, am lasat-o la cuptor 35 de minute (e pe gaz cuptorul meu) era rumenita bine deasupra....dar imi arata ca si un clafoutis.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes