ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

7 nov. 2010

Furt de poze, fals si uz de fals

N-as fi crezut niciodata ca o sa am pe blog si postari de genul asta, desi nu e prima data cand sunt furata, dar de data asta hotul, mai bine zis hoata a mers mult prea departe.

Dupa cum stiti exista pe blogul meu o rubrica intitulata Carti de bucate in format electronic. Am creat o adresa de mail unde am trimis o colectie de carti de bucate pentru a le pune la dispozitia cititorilor mei.

Ei bine la un moment dat toate retetele mi-au fost sterse de pe mail. Am sperat ca totusi a fost o greseala a cuiva si le-am repus . Nu a durat mult si mi-a fost schimbata si parola acelui mail.Acum era clar ca cineva ma saboteaza, dar cine?

Misterul l-am elucidat in momentul in care am primit pe adresa de e-mail pe care o folosesc la contul de blog urmatorul mail:"Pentru cei care imi urmaresc blogul si nu numai , va recomand aceasta carte de retete libaneze" Si semneaza cu numele meu, Violeta si mai jos un link: http//:caietul_cu_retete .blogspot .com . Si in atasament o carte de bucate. Cu ocazia asta imi cer din nou scuze tuturor celor care au primit acel mail .

Initial am zis ca a gresit ,url-ul blogului meu fiind :http://reteteculinarepentruincepatori-vio.blogspot.com/. Caietul cu retete fiind doar titlul . Dar m-am gandit sa incerc totusi sa accesez acel link si surpriza, am ajuns aici :http://caietul-cu-retete.blogspot.com/ pe blogul unei oarecare Oana, care bucatareste de zor insusindu-si pozele altora

Iata aici cateva exemple:

Aici poza furata de la reteta Mayei :http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/09/rulada-aperitiv.html Reteta originala o gasiti aici

Aici pozele furate de la reteta mea: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/09/aperitiv-simplu.html. Reteta originala o gasiti aici

Aici poza unei retete furata de pe un site: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/11/omleta-cu-ciuperci.html Reteta originala o gasiti aici


Aici poza unei retet furata de la Lory(bucataresele vesele):http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/10/indiene-cu-frisca.html.Reteta originala o gasiti aici

Aici poza unei retete furate de la Justy: http://caietul-cu-retete.blogspot.com/2010/10/alba-ca-zapada.html.Reteta originala o gasiti aici

N-am verificat inca toate retetele, intentionez insa sa o fac. Le-am atras atentia si tuturor celor ce au fost furati.
Clar ceea ce a facut aceasta Oana (daca asa s-o fi numind de fapt) intra sub incidenta legii:drepturile de autor, fals si uz de fals
Asadar, ce ma sfatuiti sa fac ?

Intre timp au fost sterse toate pozele ce nu-i apartineau .Iata raspunsul pe care i-l da Mayei intr-un comentariu:

Citez:"Am luat imaginile de pe net, de pe google imagini,de fiecare data cand am postat o reteta la care nu aveam imagini personale-am explicat acest lucru in primul post al acestui blog.Dar pentru ca nu mi-am imaginat ca deranjeaza atat de tare -lucru pentru care imi cer scuze-am sters toate imaginile care nu sunt ale mele si cand voi putea coi afisa poze facute de mine mancarurilor respective."

Distribuie daca iti place:

17 comentarii :

  1. foarte urat..i-am puricat si eu site-ul..am anuntat-o si eu pe maya, doar apoi am citit ca ai anuntat si tu..nu conteaza....ce se poate face in acest caz ?nu e drept...fiecare stim ca e de munca cu un blog..sa incerci sa faci poze frumoase..plus de fiecare data specific de unde am luat reteta..dar munca e a mea,pozele ele mele....m-am enervat..ca nu e primul caz..inseamna ca la fel face si in viata reala:((
    imi pare rau :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Vio. Am si eu un blog culinar si tare m-as supara daca mi-as vedea pozele pe alt blog. Cred ca ar trebui sa ne punem un logo pe fiecare poza. Asa macar, cei care vad poza isi dau seama ca nu este originala. Cred ca ar trebui sa lasi un comentariu pe blogul "hoatei" ca sa stie ca a fost descoperita.
    Si, apropo, imi place blogul tau. La-m pus la favorite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vio eu cred ca tipa asta nu merita sa scrii despre ea sau sa pui pe blogul tau link-uri catre blogul ei. i-ai facut publicitate gratuit.

    RăspundețiȘtergere
  4. Just me, intr-adevar e urat si nedemn, dar unuu considera ca e mai usor sa-si insuseasca munca altora, ba mai mult decat atat vor sa o faca si gratis. Intre timp a scos toate pozele ce nu-i apartineau de pe blog, iar mail-ul de care ziceam sustine ca nu ea l-a scris, mie insa mi-e greu sa cred.

    RăspundețiȘtergere
  5. Moni, multumesc din suflet pentru aprecieri ! Sincer ideea de watermark nu ma prea incanta, mai ales ca multi fura cu tot cu el. Spre exemplu poza Mayei il avea, si totusi...
    am lasat si un comentariu pe blog, am primit si raspuns intre timp, au fost scoase si pozele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bucatariamoraritei, da, ai maaare dreptate, cred ca i-am facut un mare serviciu, dar am fost suparata si revoltata in momentul in care am vazut ce se intampla acolo incat asta a fost primul impuls, sa scriu !

    RăspundețiȘtergere
  7. Rusine, rusine.
    Cum poate face asa ceva?
    Nu stie ca pe net se afla totul?
    Iti urez numai bine, si eu am beneficiat de cartile de la tine si-ti multumesc.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  8. Daniela, uite ca unora li se pare ca tot ce e pe net le apartine, ba unii mai participa cu nonsalanta la concursuri cu retete si poze furate, fara sa li se para ca fac ceva rau.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dar are in achimb, o "stampila" in partea de sus dreapta "100% ORIGINAL"!!!
    Eeeee?
    Cu pozele, mai putem sa le "amprentam" ca sa nu poata fi copiate!
    Dar textul? Nu se poate (doar daca ar fi PDF, dar PDFul nu-l primeste blogul!).
    Pana cand nu se va reglementa de catre google / blogspot o astfel de problema, n-avem decat sa ne chinuim sa-i gasim si sa-i aducem in fata tribunalului. (Trebuie sa-i gasim nu numai numele si prenumele, dar si adresa oficiala....
    Greu....!
    :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta vroiam sa spun si eu.
    Am vazut retete furate cu totul, cu poze cu tot inscrise in concursuri.
    Multe blogarite sunt suparate din acest motiv.

    RăspundețiȘtergere
  11. Marcel, daaa, imagineaza-ti , 100 % original ! Din pacate cu astfel de persoane ne confruntam atat in viata reala, de zi cu zi, cat si in cea virtuala.Nu e prima data cand sunt furata, insa sa fiu furata de un blogger deja ma intristeaza mult prea mult, e o comunitate atat de frumoase, de unita si de bine inchegata, comunitatea bloggerilor incat atunci cand intalnesti astfel de oameni ti se face efectiv lehamite !

    RăspundețiȘtergere
  12. Mari, intr-adevar, se intampla acest lucru din ce in ce mai des. E normal sa fii suparat, fiecare dintre noi in momentul in care a pregatit o reteta a investit in ea in primul rand timp, bani(caci ingredientele costa ,nu?),dar a pus si mult suflet. si sa-ti vezi munca calcata in picioare nu e asa usor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Vio, imi pare rau de cele intamplate si zau ca nu pot sa inteleg la ce ii foloseste acest furt. Faima ? Aia e clar ca era pe un soclu f fragil pt ca pe net se descopera f usor acest tip de inselaciune. Atunci la ce i-a servit? Spor in continuare la retete si stai linistita, cei reali si talentati vor fi si apreciati cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sib, nu stiu, probabil genul asta de oameni nu stiu sa faca nimic prin forte proprii, ci doar sa-si insuseasca munca altora. Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pacate asa se intampla ,noi ne suparam ,strigam si ne anuntam unii pe altii,cateodata ai sentimentul de lehamite si nu mai ai chef de postat pentru ca unele persoane te mai iau si peste picior spunand ca odata postat e a intregii "lumi"..da..cam asa e,dar macar bunul simt ca pozele sa nu si le insuseasca,rusine sa le fie...am patit si eu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Lissa, intr-adevar ,toate astea iti lasa un gust amar. Imi pare rau ca ai trecut si tu prin asta.

    RăspundețiȘtergere
  17. "Dar are in achimb, o "stampila" in partea de sus dreapta "100% ORIGINAL"!!!":)))) Eu eram la inceput confuza din cauza similaritatii numelui...chiar asa,ce castiga din asta?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes