ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 apr. 2014

Escalop de pui cu ciuperci


O reteta simpla, dar cu o savoare aparte, bucati subtiri de carne, in cazul meu de pui, sos delicios de ciuperci cu o aroma subtila de usturoi, patrunjel verde pentru un plus de prospetime, un  fel de mancare ce cu siguranta va fi pe gustul intregii familii.  Noi am avut drept garnitura piure de cartofi.


Ingrediente:

1 piept pui (cca 500 gr)
500 gr ciuperci
2 linguri sos rosii
100 ml vin alb
2 catei usturoi
2 linguri faina
sare, piper

Mod de preparare:



Batem feliile de piept cu ciocanul de snitele apoi le dam prin faina. Le prajim usor in tigaie, cu doua linguri de ulei.


Scoatem pieptul deoparte si il pastram la cald. Adaugam ciupercile si le lasam pana incep sa se inmoaie. La final adaugam usturoiul pisat si lasam cat sa isi elibereze aroma. Daca folositi ciuperci la conserva le adaugati direct peste pieptul de pui fiindca acelea se fac mai repede.


Adaugam vinul si le dam in cateva clocote.


Cand ciupercile sunt gata adaugam in tigaie pieptul de pui si sosul de rosii. Daca este cazul mai adaugam putina apa (apa pe care o adaugam sa fie fierbinte). Asezonam cu sare si piper si lasam pe foc pana ce incepe sa scada, capatand consistenta unui sos.



Adaugam patrunjel verde si il servim alaturi de piure de cartofi.


Distribuie daca iti place:

25 de comentarii :

  1. Executat în seara asta;) Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu cele 2 linguri de sos de rosii iese asa rosu sosul? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna seara! Cu carne de vacuta o pot face aceasta reteta???

    RăspundețiȘtergere
  4. usturoiul cand il adaugam??

    RăspundețiȘtergere
  5. faina? cand se adauga si usturoiul?

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar asa..cand pun faina si usturoiul ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum este trecut si in reteta carnea se da prin faina, iar usturoiul imediat dupa ciuperci :)

      Ștergere
  7. Mie imi plac ciupercile, am incercat reteta, dar sunt dezamagita de gustul acestui fel de mancare. In plus mi se pare ciudat ca se serveste cu piure. Cartofi, carne, ciuperci o combinatie un pic fortata. Totusi, vad ca sunt si aprecieri, poate e o chestie de gust. Voi mai incerca si o alta reteta de aici. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred ca e strict chestie de gusturi, suntem diferiti, e normal s aavem gusturi diferite :) e o reteta clasica, foarte apreciata in plan international, daca aruncati un ochi aici veti observa ca piure-ul e garnitura clasica pentru acest preparat ar merge insa destul de bine si orezul sau pastele https://www.google.ro/search?q=escalop+de+pui+cu+ciuperci&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=17kBVZH4EsrzUN-ogcgG&ved=0CB8QsAQ&biw=1252&bih=602

      Ștergere
  8. Da, aveti dreptate! Sincer mi-a parut rau imediat dupa ce am dat "publicati" pt ce am scris, dar nu am mai putut sa sterg. Clar este o chestie de gusturi! Mai rau imi pare acum cand a venit sotul ( caruia de fel nu ii plac ciupercile!!!!) si spune ca ii place gustul. Marturisesc ca ciupercile erau pt mine si lui i-am pregatit gratar, dar vom manca invers :). Multumesc pt raspunsul prompt. La incheiere as vrea, totusi, sama prezint pt ca asa ar fi fost corect de prima data. Ma numesc Mihaela si sunt mamica unei fetite de aproape un anisor. O seara buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu trebuie sa va para rau, v-ati spus parerea, eu nu m-am suparat :) Incantata de cunostinta, sa va traiasca puiul mic si sa va aduca numai bucurii!

      Ștergere
  9. suc de rosii si usturoi ? esti sigura ca se cheama escalop si nu ostropel ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca voi putea intelege odata de ce au oamenii tendinta de a fi atat de carcotasi, tu zi-i cum vrei si pune-i ce vrei, nici eu n-am auzit de ostropel cu ciuperci si vin alb, dar daca tu vrei sa-i zici ostropel esti libera sa o faci dar hai sa lasam rautatile deoparte si sa invatam sa fim mai buni si sa criticam doar atunci cand facem in mod constructiv nu doar de dragul de a critica, ok?

      Ștergere
  10. Sa vedem daca ne iese :). Multumesc pentru rețetă

    RăspundețiȘtergere
  11. daca nu am vin alb merge si rosu la aceasta reteta?

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi se pare o rețetă delicioasă am să o încerc și eu

    RăspundețiȘtergere
  13. Am facut sambata aceasta reteta si vreau sa va spun ca a fost minunata! Multumesc pentru reteta si felicitari pentru tot ce faceti! Sunteti o adevarata gospodina!Numele meu este Janina.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua după ce am citit comentarii despre escalop de pui am zis sa incerc sunt un bărbat de 30 ani si este o super reteta multumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes