ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 iul. 2023

Inghetata de mure cu iaurt


Pe timp de vara desertul preferat este fara doar si poate inghetata,  si mai ales inghetata cu fructe de sezon. Si, fiindca am gasit la piata niste mure tare dulci si parfumate, am pregatit o delicioasa inghetata cu mure si iaurt. Am pregatit inghetata cu ajutorul aparatului de inghetata Heinner Glace HICM-150WHYG.  

 Aparatul de preparat inghetata Heinner are o putere de 150W, capacitatea bolului de 1,5 l si compresor incorporat fiind prevazut cu display led si timer incorporat. Aparatul are functie pentru inghetata, functie de amestecare, functie pentru racire dar si functie pentru prepararea iaurtului.



Ingrediente inghetata de mure cu iaurt

300 g mure 
300 g iaurt
300 g frisca lichida
100 g zahar pudra


Mod de preparare inghetata de mure cu iaurt


Alegem mure dulci, foarte bine coapte pe care le spalam si le punem intr-un bol. Adaugam iaurtul.  Eu am folosit iaurt grecesc cu 10% grasime, dar  puteti folosi si un iaurt mai slab, pe care il lasati in prealabil intr-o sita ca sa scurgem excesul de zer.

 

Mixam murele impreuna cu iaurtul. Eu le-am mixat astfel incat sa ramana bucatele de mure. Frisca lichida o vom tine in prealabil la frigider, astfel incat in momentul in care o mixam sa fie foarte rece. Mixam frisca lichida. Cand incepe sa devina usor ferma adaugam si zaharul pudra si mixam pana devine ferma. Nu exagerati cu mixatul fiindca riscati sa o transformati in unt. Eu am folosit frisca lichida de la Lidl, marca Pilos, cu 36% grasime.  Adaugam frisca batuta batuta peste compozitia de mure.


Amestecam cu o spatula astfel incat sa incorporam compozitia.

 Pregatim masina de inghetata. Punem comozitia in cuva masinii si cuplam aparatul la priza. Adaugam paleta de amestecare pe care am atasat-o in prealabil la capac si rasucim capacul astfel incat sa inchidem etans.

Pornim aparatul si setam functia de preparat inghetata apoi apasam butonul start. Putem reduce sau mari timpul in functie de necestitati. La finalul programului aparatul va emite mai multe semnale sonore si se va activa automat pastrarea la rece. asadar nu trebuie sa va faceti griji, chiar daca nu suneti prin preajma inghetata este in siguranta. Scoatem cuva din aparat apoi scoatem cu grija paletele si le curatam.


Cu ajutorul unei linguri speciale pentru inghetata punem inghetata in boluri si decoram cu mure proaspete si frunze de menta.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes