ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

27 oct. 2021

Carnati de casa, din carne de pui



Ne apropiem de finalul lunii octombrie, si la cat de repede trece timpul, maine poimaine bate Craciunul la usa, si carnatii sunt nelipsiti de la mesele romanilor, si, cum nu toata lumea poate manca carne de porc, iata ca si carnatii de casa din carne de pui sunt o alternativa foarte gustoasa.
Se fac usor, exact la fel ca si cei de porc, pot fi gatiti atat in tigaie cat si la cuptor sau la gratar, dar merg foarte bine si la o mancarica de fasole sau o tocanita de cartofi. 


Cel mai important lucur pentru a va usura munca si a obtine cei mai buni carnati cu cat mai multa usurinta este masina de tocat, iar eu va recomand masina de tocat Fram FMG-M2000X deoarece are o putere de tocare de 2000 W  si o capacitate de tocate de minim 1,8 kg pe minut si este ideala pentru atunci cand dorim sa tocam o cantitate mai mare de carne.

Masina de tocat are carcasa din aluminiu turna si este pravazuta cu un cutit din inox si trei site de taiere de inox, de trei marimi diferite si vine cu o gama de accesorii pentru carnati sau kibbe. Mai mult, puteti achizitiona separat si un accesoriu pentru rosii.
Este prevazuta cu functia de inversare a sensului de rotatie, astfel incat atunci cand carnea ramane blocata poate fi scoasa cu usurinta si apoi tocata. Componentele masinii se dezasambleaza si se spala extrem de usor.

 

Ingrediente carnati de casa, din carne de pui

2 kg pulpe de pui dezosate
100 ml supa pui
5-6 catei usturoi
1 ardei iute
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita cimbru
sare dupa gust
mate de oaie 


Mod de preparare carnati de casa, din carne de pui

Avem nevoie de pulpe de pui dezosare, fara pielita.

Le taiem bucati mai mici.

Le-am tocat la masina, ai am folosit sita medie.


Punem carnea tocata intr-un vas si adaugam boiaua, ardeiul iute macinat, usturoiul pisat, piperul, cimbrul si sarea. Cantitatile sunt relative si fiecare isi le va adapta dupa propriul gust. Framantam bine cu mainile si adaugam din cand in cand supa de pui. Ca sa ne dam seama cel mai bine de gust vom forma o chifteluta pe care o prajim, apoi daca este cazul mai adaugam condimente.

Spalam matele bine, cu apa calda in care am adaugat si una-doua linguri de otet, apoi le clatim bine.

Ca sa ne dam seama daca sunt sau nu sparte va trebui sa suflam in fiecare dintre ele. Atasam la masina  de tocat palnia speciala pentru carnati. Eu am folosit-o pe cea mai mare. Vom rula matul pe palnia pentru carnati.

Punem carnea tocata, apasam butonul de start si incepem sa formam carnatii, pe care ii vom rasuci din cand in cand, in functie de cat de mari ne dorim sa ii facem. La ambele capete vom face cate un nod.


Atarnam carnatii afara, in bataia vantului, ca sa se zvinte. Daca locuiti la bloc se intind in balcon, pe sarmele de rufe.




Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Mulțumesc pentru ambele rețete, cârnații de pui se pot da și la copii mai ales fripți.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes