ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 mar. 2021

Chec de post, cu apa minerala

Checul de post este un desert simplu, economic, la indemana oricui. Fara oua, fara lapte, si totusi vom obtine un chec frumos si gustos. Ingredientul cheie in cazul acestui chec este apa minerala.

Mai multe retete de chec gasiti aici, mai multe retete de post gasiti aici. (click pe retetele subliniate pentru a ajunge in pagina retetelor)

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente chec de post, cu apa minerala

250 ml apa minerala
100 ml ulei
150 g zahar
500 g faina
10 g praf copt
coaja lamaie 
coaja portocala
3 linguri gem caise
2 linguri cacao

Mod de preparare chec de post, cu apa minerala

Punem intr-un bol apa minerala, uleiul si zaharul si amestecam ca sa dizolvam zaharul.
 

Adaugam faina si praful de copt si amestecam pana la omogenizare. Adaugam coaja de lamaie si de portocala. Daca doriti puteti adauga vanilie in loc. Adaugam gemul si amestecam.

Oprim un sfert din compozitie deoparte si turnam compozitia ramasa in tava tapetata cu hartie de copt. Am folosit o tava de cozonac, daca aveti tavi mici, de chec, atunci veti obtine doua checuri.

In compozitia ramasa vom adauga cacao si omogenizam. Turnam in tava si compozitia cu cacao.

Coacem checul in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 40 minute. Facem proba introducand o scobitoare, daca ramane aluat pe scobitoare atunci mai trebuie copt, daca scoatem scobitoarea curata, atunci checul nostru este gata.

Lasam jumatate de ora checul in tava, sa se racoareasca, apoi il scoatem cu grija, si il pudram cu zahar.


Il lasam sa se raceasca complet si apoi il taiem felii.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

  1. Buna ziua! Am vrut sa fac și eu aceasta reteta si am remarcat ca este cam multa faina. Este corect gramajul de faina( 500g)? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Da este corect, 500 g faina am pus, nu e mult pentru ca avem 350 ml lichid plus gemul. In reteta dupa care am facut checul erau trecute 550 g faina, mie mi s-au parut ok 500. Cel mai sigur adaugati faina progresiv, putin cate putin, pana ajungeti la consistenta ideala, eu asa procedez de obicei.

      Ștergere
  2. Instrucțiuni neclare mi.a ieșit un aluat pentru frământat! 😅😅😅

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes