ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 oct. 2019

Paine coapta in punga


Acum ceva vreme am tot citit despre painica asta coapta in punga, dar nu stiu de ce nu am fost tentata sa o incerc pana cand nu am gustat la cineva. Ce mi-a placut in mod deosebit?  Aspectul, ce te duce cu gandul la painea coapta pe vatra, si faptul ca nu are coaja foarte crocanta, putand fi folosita chiar si pentru sandvisuri. In plus nu face deloc firmituri atunci cand o taiem! Dar de departe diferenta o face timpul de coacere, de doar 30 minute. Pungile le gasiti in comert, sub denumirea de pungi pentru friptura sau punga magica, asa cum le stie toata lumea. 
Asadar paine de casa coapta in punga sau  paine de casa la punga magica, o minunatie de painica! 

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici



Ingrediente paine coapta in punga

500 gr faina
250 ml apa
2 linguri ulei
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 gr drojdie uscata



Mod de preparare paine coapta in punga

Punem faina intr-un bol, impreuna cu sarea si drojdia. Adaugam uleiul si apa calduta in care am  dizolvat zaharul. Framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini si lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru bine infainata, si intindem un dreptunghi.


Rulam strans presand aluatul la final,  si vom aseza painea cu lipitura in jos. Modelam la capete, astfel incat sa capete o forma frumoasa. Punem painica astfel obtinuta pe o hartie de copt.


Lasam la dospit pentru aproximativ 30 minute. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit, sau a unei lame crestam suprafata painii in cateva locuri. Aveti grija sa nu crestati prea adanc. 


Punem painea cu tot cu hartia de copt  intr-o punga si strangem bine la capat cu dispozitivele speciale de inchidere pentru aceste pungi.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 220 grade, pentru circa 30 minute. Am folosit si functia de ventilatie.


Cand painica este gata o scoatem din cuptor, indepartam punga si o lasam sa se raceasca pe un gratar.


Eu nu am avut rabdare, asa ca am taiat-o cat era calda inca.


Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes