ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 apr. 2019

Oua vopsite in foi de ceapa rosie


De ce sa cumperi vopseluri din comert, pline de chimicale? Ouale vopsite natural, in foi de ceapa rosie, sunt atat de frumoase, incat nu mai ai nici un fel de scuza ca sa nu le pregatesti si tu astfel! Si daca le vrei si mai speciale aduna niste frunzulite si vor fi cu atat mai faine!

 Retete de cozonac gasiti aici. Retete de drob gasiti aici. Mai multe retete pentru Paste gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.

Ingrediente oua vopsite in foi de ceapa rosie

15 oua
foi de ceapa rosie de la circa 10 cepe mari
1 lingurita sare
2 linguri otet



Mod de preparare oua vopsite in foi de ceapa rosie

Adunam frunze de ceapa rosie, sau, si mai simplu, atunci cand cumparam ceapa din supermarket facem putina curatenie in raft adunand toate cojile de ceapa de la fundul lazii.  Punem frunzele de ceapa intr-un vas.


Ouale le scoatem din frigider, sa fie la temperatura camerei. Le degresam cu solutie de vase si cu ajutorul unui burete abraziv.


Pregatim frunzulitele si le punem la indemana, intr-un vas cu apa, ca sa se lipeasca bine de oua. Va recomand si ouale sa fie ude, apoi lipim frunzulita, cu fata in jos, dupa care punem oual in ciorap, si legam strans la capat. Excesul il taiem cu un foarfec. Procedam astfel pana terminam ouale.
Eu am folosit frunzulite de leustean si de marar, dar puteti folosi orice frunzulite credeti ca ar putea arata mai interesant.


Punem ouale in vas, avand grija sa fie acoperite cu frunze, apoi completam cu apa, adaugam sarea si otetul si lasam sa fiarba. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasam pe foc aproximativ 8-10 minute.
Daca alegeti sa vopsiti ouale fara sa puneti frunzulite atunci veti proceda in felul urmator. Frunzele de ceapa le fiebeti circa 10-15 minute. Strecurati, aruncati frunzele, si in lichidul obtinut punem oule, sarea, si otetul si fierbem. Vom proceda astfel ca sa nu se lipeasca cojile de ceapa de oua.


Lasam ouale sa se raceasca in vas si apoi le scoatem pe un platou.Cu un foarfec taiem la un capat dresul si indepartam cu grija.


Scoatem usor frunzulitele si lasam ouale sa se zvinte pe un platou.


Dupa ce s-au uscat le ungem cu grasime, fie o bucata de sunca, daca aveti, fie putin ulei.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes