ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 mar. 2018

Trufe vegane (de post)



Cand am primit de la prietenii mei de la Sun Food provocarea de a gati ceva dulce cu naut recunosc ca m-am panicat putin! Dar cum imi plac la nebunie provocarile nu m-am lasat descurajata si am combinat cateva ingrediente simple si sanatoase in speranta ca voi obtine ceva comestibil. Nu numai ca au fost comestibile, dar pe cuvant ca sunt nemaipomenit de gustoase, nu se simte absolut deloc gustul nautului, au doar gust de ciocolata si cocos.
Nu stiu daca a mai facut cineva trufe cu naut, probabil ca nu am inventat eu roata, dar merita incercate, trebuie sa ma credeti pe cuvant! Daca doriti, mierea o puteti inlocui cu sirop de artar sau sirop de agave.
Per ansamblu sunt foarte multumita de ceea ce am obtinut, cu atat mai mult cu cat este  vorba de o reteta sanatoasa, o reteta de post, sau o reteta vegana daca vreti, o reteta care mi-a depasit cu mult asteptarile.
Va recomand si un alt dulce inedit preparat cu ajutorul lichidului din conserva de naut, pavlova  din aquafaba Mai multe retete cu naut gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.





Ingrediente trufe vegane (de post) 
50 gr ulei de cocos
2 linguri miere de albine
50 gr carob (pudra de roscove)



Mod de preparare trufe vegane (de post)





Scurgem nautul si il rasturnam in vasul unui blender


Adaugam mierea si uleiul de cocos.


Mixam pana obtinem o pasta fina si o rasturnam intr-un bol. Daca este cazul mai puteti adauga putina miere sau putin unt de cocos. Adaugam pudra de roscove. 


Amestecam pana la omogenizare si obtinem o compozitie ca o plastelina mai moale. Daca sunt prea moi si nu merg modelate mai adaugati putina pudra de roscove.


Modelam bilute si le tavalim prin pudra de roscove. 


Din compozitia data am obtinut 20 trufe.


Pastram trufele la frigider pana in momentul servirii.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Interesant suna ! sunt sigura ca sunt bune! Am o nelamurire, gustul amarui al pudrei de roscove se acopera cu mierea? Doar atat, fara zahar?

    RăspundețiȘtergere
  2. musai sa incerc, am toate ingredientele acasa (nautul e fiert si congelat de mine)

    RăspundețiȘtergere
  3. Super,chiar voi trece la treaba...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Au iesit super doar ca la final le-am dat prin fulgi de cocos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Suna interesanta rețeta, doar ca ar putea fi numite "vegetariene" poate, pentru ca vegan e sigur fără miere, altfel toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes