ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 aug. 2016

Placinta dobrogeana cu branza dulce si stafide


Cu siguranta multi dintre voi va amintiti de placinta dobrogeana din Mamaia pentru care stateai la ditamai coada in timp ce mirosul de placinta poaspat scoasa din cuptor te innebunea pur si simplu! Nimic nu mi se parea mai bun atunci, iar anul acesta am regasit gustul acela al copilariei si al vacantelor la mare la o placintarie din Eforie Nord!
Evident mi-am dorit sa o fac si acasa, sa mananc pe saturate. Desi a iesit exceptional de gustoasa foile nu mi-au iesit chiar atat de subtiri cum ar fi tebuit, data viitoare o voi face cu foi din comert. Eu am preferat varianta cu branza dulce cu stafide, voi o puteti face cu ce umplutura doriti, dulce sau sarata.

Ingrediente:

pentru foi:

500 g faina 
250 ml apa calduta
50 ml ulei
1 lingura otet 
un praf sare

pentru umplutura:

1 kg branza proaspata de vaci
6 oua
200 gr zahar pudra
1 pastaie vanilie
100 g stafide

pentru uns:

150 ml ulei
1 oua
2 lingui zahar pudra
100 g iaurt
3-4 linguri zahar pudra





Mod de preparare:

Pregatim mai intai umplutura. Branza de vaci o amestecam cu zaharul pudra, ouale si semintele pastaii de vanilie. Eu am pus zahar pudra fiindca zaharul tos odata topit va face ca umplutura sa fie mai apoasa. Numarul de oua poate diferi in functie de cat de moale este banza de vaci, asadar adaugati unul cate unul pana ajungeti la consistenta optima.


Adaugam stafidele, amestecam si lasam umplutura la frigider pana pregatim foile. 


Facem un aluat din faina, apa, sare, otet si ulei. Il framantam pana devine maleabil si nu se mai lipeste de maini. Cantitatea de faina ar putea varia, asadar adaugati putin cate putin.


Facem mai multe bilute de aluat si vom intinde pe rand mai multe foi rotunde si cat mai subtiri posibil. Prima foaie o vom face mai mare si o asezam in forma rotunda astfel incat sa acopere si peretii acesteia. Eu am folosit o forma de tort cu margini detasabile, diametrul 32. Ungem foaia cu ulei.


Punem un strat de branza, adaugam o foaie si ungem din nou cu ulei.


Continuam pana terminam compozitia de branza. Tagem maginile peste placinta. 


Deasupra facem din nou o foaie putin mai marisoara pe care o tragem pe margini astfel incat sa acopere toata umplutura. Ungem din nou cu putin ulei.


Intepam pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.


Amestecam oul cu zaharul si iaurtul si ungem deasupra placinta.


Coacem circa o ora la 180 grade.


Pudram cu zahar si taiem felii.



Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

  1. Zaharul pudra TREBUIE folosit la orice umplutura pentruca are amidon care absoarbe excesul de umiditate si totodata elimina separarea care poate sa apara intre foaie si umplutura.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes