ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 mai 2015

Orez cu lapte si mere caramelizate


Va amintiti orezul cu lapte, desertul copilariei? Orezul cu lapte ocupa un loc special in inima mea, e desertul ce mi-a alinat supararile, ce mi-a indulcit diminetile, e desertul ce imi aminteste de bunica si de chipul ei bland, e desertul ce imi ofera un sentiment de siguranta, un sentiment de "acasa".
  Ori de cate ori il pregatesc pentru copiii mei mi-o amintesc pe bunica aplecata deasupra sobei si amestecand in ceaunul de tuci in jurul caruia ne inghesuiam cu castronelele ca sa ne primim portia mult asteptata. Aproape ca ne frigeam buzele, si savuram cu intensitate maxima bob cu bob iar scortisoara pe care bunica o presara ca pe un praf magic intregea tabloul copilariei dand nastere celor mai frumoase amintiri senzoriale!

Astazi mi-am amintit de copilarie cu cel mai delicios orez cu lapte cu orez Bob cu Bob Mare de la Riso Scotti si aromele inconfundabile mi-au invadat toate simturile!


Ingrediente:

pentru orezul cu lapte:

1 l lapte
200 gr orez Bob cu Bob Mare Riso Scotti
1 pastaie vanilie
50 gr zahar
scortisoara

pentru merele caramelizate:

500 gr mere dulci-acrisoare
50 gr zahar
50 gr unt






Mod de preparare:

Imi amintesc cum bunica alegea orezul bob cu bob, ei bine, orezul de la Riso Scotti e atat de alb si de curat ca nu e nevoie de alta operatiune in prealabil.


Punem laptele intr-un vas, de preferat un vas de tuci sau cu fund dublu. Adaugam zaharul si semintele pastaii de vanilie.


Punem orezul si lasam sa fiarba la foc mic amestecand cand si cand ca sa nu se lipeasca pana cand orezul este fiert. Eu am folosit doua boluri in care a pus cate un strat de orez. Am presarat deasupra scortisoara.



Curatam merele de coaja si de cotor si le taiem cubulete. Punem zaharul intr-un vas, il caramelizam si adaugam untul. Amestecam pana omogenizam si adaugam merele. Lasam pana cand se inmoaie merele. Asezam un strat de mere caramelizate peste orez apoi punem inca un strat de orez cu lapte peste care presaram scortisoara.
Asezam deasupra o lingura de mere caramelizate si garnisim cu frunzulite de menta.



Distribuie daca iti place:

14 comentarii :

  1. orez cu lapte am facut si eu de cateva ori (desi ar trebui repetat mai des), l-am combinat cu piersici, ciocolata, etc....dar la mere caramelizate nu m-am gandit. chiar acum ma duc sa-mi fac si eu o portie, asta va fi "cina" mea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari !!! Ptr toate retetele si modul in care explici realizarea lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Tare bun,aromat.Insa parca prea dulce și orezul nu prea a fiert în aceste cantități,am mai adăugat lapte.

      Ștergere
  4. Arată minunat! Felicitări încă odată pentru tot ce realizați și ne împărtășiți, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Mulțumesc, foarte frumos și apetisant.Voi incerca !

      Ștergere
  6. Merită încercat, e foarte gustos!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu astazi am facut orez cu lapte, dar din pacate nu am avut vanilie... L-am facut simplu... Oricum este bun 😁

    RăspundețiȘtergere
  8. Super bun ßi la îndemîna oricui!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes