ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

31 dec. 2014

Cum se fac conurile de brad din ciocolata si migdale


O decoratiune simpla si de efect, inspirata dupa o idee de pe pinterest, se potriveste perfect pentru un tort de ciocolata, mai ales daca nu sunteti foarte priceputi in ale decoratiunilor (ca mine :D)  Conurile de brad din ciocolata si migdale se fac foarte usor, sunt la indemana oricui si vor da clasa si celui mai banal tort.


Ingrediente:

200 gr ciocolata amaruie
100 ml smantana dulce pentru frisca
50 gr unt
100 gr fulgi de migale
optional esente de rom, portocale, etc





Mod de preparare:

Punem smantana dulce, untul si ciocolata rupta cubulete intr-un vas. Punem vasul la foc mic amestecand continuu pana cand smantana ajunge la punctul de fierbere.


Cand smantana ajunge la punctul de fierbere dam imediat vasul deoparte si amestecam energic pana obtinem o crema fina, fara particule de ciocolata.


Dam la frigider pentru 1-2 ore pana ce crema se va intari. 


Luam gramajoare se ciocolata si modelam conuri de brad. La aceasta etapa va trebui sa lucram foarte repede fiindca ciocolata se topeste de la caldura mainilor.


Modelam toate conurile si le asezam pe hartie de copt.


Alegem fulgii de migdale. Eu am luat din kaufland, din pacate cu greu am reusit dintr-o punguta sa aleg cativa fulgi intregi.


Am prajit fulgii de migdale in tigaie ca sa se asemene cu acele conurilor de brad si am inceput sa ii asez pe conurile din ciocolata astfel incat sa semene cat mai bine cu conurile naturale. Foarte mare atentie fiindca fulgii de migale sunt subtiri si se rup foarte usor.



Dupa ce am decorat toate conurile le dam la frigider sa se intareasca. 


Dupa ce s-au intarit ii asezam pe tort. Ca sa para cat mai reali putem decora cu rozmarin verde ca sa imite crengutele de brad.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes