ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 aug. 2014

Sirop din fructe de soc


Un adevarat miracol al naturii, aceste bobite mici trateaza obezitatea, gripa, constipatia, herpesul, acneea, tulburarile hormonale, psoriazisul si multe alte afectiuni. Mai dregaba medicament decat aliment socul are un anumit grad de toxicitate daca este consumat in exces, in stare pura, asa ca fructele proaspete, tinctura, sucul proaspat de soc trebuiesc consumate in doze mici.
Siropul de soc nu este toxic deoarece prin fierbere substanta toxica din compozitia lui este distrusa, insa este recomandat sa il consumati cu prundenta, in doze mici si diluat cu apa minerala sau plata fiindca are efect laxativ. Este un sirop extraordinar de gustos, copiii au fost foarte incantati de el si noi la fel. Daca aveti mai multe fructe va recomand si dulceata din fructe de soc, o delicatesa de neratat!


Ingrediente:

2 kg fructe de soc
3 l apa
2 kg zahar
zeama de la 1 lamaie mare



Mod de preparare:

Curatam bobitele de soc de pe crengute si le spalam in cateva ape.



Punem apa peste ele si le dam in doua trei clocote.


Scurgem siropul obtinut. Presam si boabele ca sa extragem tot sucul. Punem lichidul obtinut intr-un vas si adaugam zaharul. La un litru de lichid adaugam 1 l de zahar. Adaugam si zeama de lamaie si fierbem pana obtinem incepe sa se groase usor capatand consistenta unui sirop.


Punem lichidul in sticle si il pastram la loc racoros. Il servim cu apa plata sau minerala si optional cuburi de gheata.


Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Din pacate...nu mai gasesc fructe de soc. Am reusit sa fac doar dulceata. Anul viitor voi avea grija sa fac mai din timp, acum fructele sunt stafidite...Am fost azi sa mai caut dar...Dulceata este o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. atata le-am asteptat si eu..si in final am ramas fara soc, ca mi-au mancat pasarile toate fructele! anul acesta nu miau mai lasat nimic, nimic :(

    RăspundețiȘtergere
  3. se gasesc in dm si, nu facut cu zahar ..ci in stare naturala..e un produs nemtesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ati avertizat cititorii saitului d-vstra ca, consumul in cantitati mari este nociv[toxic] ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ati fi citit cu atentie nu ar fi fost nevoie sa puneti aceasta intrebare :)

      Ștergere
  5. Acum fac si eu sirop dupa reteta dumneavoastră dulceata am facut 30 de borcane acum am 5 kg pentru sirop este super de buna am renuntat la mure pentru soc.Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bun. Mulțumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Bună ziua, doamnelor gospodine! Am spălat bobitele și apoi le-am pasat printr-o sita deasa. Am 1l de suc.Ce cantitate de zahar trebuie sa pun?

    RăspundețiȘtergere
  8. Socul este o minune. Am facut socată,sirop din flori de soc și dulceață. Nu am știut capot face si sirop din fructe. Cu siguranță voi face anul care vine. Mulțumesc pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca se poate ,riceta corecta la siropul de soc ,multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna !!Dupa ce clocoteste apa cu fructele pot blendui totul si apoi sa filtrez?Asta ca sa scot tot ce se poate scoate din fructe...

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes