ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 apr. 2014

Pasca cu crema de branza si fructe confiate






Fiindca se apropia sarbatoarea Pastelui si toata lumea e in cautare de retete de pasca, drob sau cozonaci am pregatit o reteta de pasca putin diferita, cu crema de branza si fructe confiate. Din pacate am fost nevoita sa o tai calda inca si sa fac pozele in conditii de iluminare redusa, asa ca nu sunt deloc relevante, va garantez insa ca rezultatul va fi unul de exceptie.
Va recomand si pasca traditionala, pasca fara aluat,  pasca cu branza si ciocolata, pasca cu urda dulce si stafide sau pasca marmorata cu ciocolata


Ingrediente:

pentru aluat:

500 gr faina  
200 ml lapte 
50 gr unt     
2 oua  
7 gr drojdie uscata     
50 gr miere de albine
esente

pentru umplutura:

500 gr crema de branza
100 gr zahar pudra
esenta rom
150 gr fructe confiate
3 oua

pentru uns:

1 galbenus
1 lingura lapte




Mod de preparare

Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam ouale apoi faina, putin cate putin. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Daca optati pentru varianta la masina de paine introduceti mai intai ingredientele lichide apoi cele solide asa cum prevede manualul acesteia. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si framantam pana obtinem o bila compacta care nu se mai lipeste de maini si are consistenta plastelinei.


Impartim aluatul in doua si una din parti  o intindem cu sucitorul astfel incat obtinem un cerc care sa acopere fundul formei. (dimensiuni forma 32 cm) Tapetam forma cu hartie de copt si asezam cercul de aluat in forma.



Aluatul ramas il modelam sub forma a 3 snururi mai lungi pe care le vom impleti.


Pregatim umplutura de branza. Frecam crema de branza cu zaharul pudra. Adaugam esenta si fructele confiate. Eu am avut mango, papaya si ananas.


Asezam pe margini cercul de aluat, unim capetele si le presam usor sa nu se desfaca la copt. In mijloc turnam compozitia de branza.


Lasam 30 minute la dospit apoi ungem aluatul cu galbenus de ou batut cu putin lapte.




Dam la cuptor pana se rumeneste usor.



Pentru un aspect mai lucios o puteti unge cu sirop din apa cu zahar. Lasam sa se raceasca complet apoi o taiem.



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. As dori sa fac aceasta pasca de sarbatori dar nu am mai facut alte deserturi cu fructe confiate, cam cu cat timp inainte sa fac pasca trebuie sa le scot din frigider, se pun reci sau la temperatura camerei? M-as bucura daca mi-ati raspunde caci nu vreau sa stric ceva, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fructele confiate nu se pastreaza in frigider. Se pot pune fara probleme la temperatura camerei. Daca sunt la punga sigilata le poti pune direct din punga, daca sunt cumparate vrac, asadar sunt mai uscate, le poti hidrata mai intai fie cu putina esenta de vanilie fie cu putin apa fierbinte.

      Ștergere
    2. Multumesc mult! Sarbatori Fericite!

      Ștergere
  2. Azi am facut pasca, nu credeam ca o sa iasa atat de fina umplutura din crema de branza, este mult peste asteptarile mele, voi face aceasta pasca nu numai de sarbarori, este ceva cu totul deosebit. PASTE FERICIT!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes