ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 mar. 2014

Concurs! Castiga noua gama de sucuri Cappy si un aparat foto la fel de colorat ca ele!



Nu-i asa ca si voua va plac sucurile de fructe? Eu recunosc, imi plac foarte mult si, ori de cate ori am ocazia, ma rasfat cu unul si, oricat de suparata sau obosita as fi, sucul de fructe plin de viata si culoare reuseste sa-mi aduca zambetul pe buze!
Si, pentru ca, de curand, am remarcat un nou-venit pe rafturile magazinelor, care imi place foarte tare – e vorba de Cappy in noul sau ambalaj, as vrea sa va provoc la un concurs-surpriza, in care eroul e chiar Cappy, cu toate cele cinci arome ale sale: portocale, piersici, mere, pere si rosii.

Ganditi-va la cea mai delicioasa gustare pe care o puteti prepara cu cat mai multe din fructele si legumele din gama Cappy: portocale, piersici, mere, pere si rosii. Ii faceti o fotografie frumoasa in care sa apara si un biletel pe care sa scrieti "Concurs Cappy si Caietul cu retete" si o trimiteti pe adresa de mail office@caietulcuretete.com pana pe 16 martie ora 23.59, impreuna cu denumirea retetei si o scurta descriere a acesteia, precum si numele vostru.
Toate fotografiile voastre vor fi adaugate la finalul acestui articol in ordinea primirii lor, iar pe 17 martie vom alege 5 cele mai frumoase si mai reprezentative fotografii si le vom premia cu noile sucuri Cappy! Dintre acestea, vom alege premiul cel mare - un aparat foto la fel de colorat cum sunt sucurile de fructe Cappy!
Ca sa evitam confuziile, o sa va rog sa cititi definitia gustarii aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Gustare
Voi juriza fotografiile primite tinand cont in principal de urmatoarele aspecte: complexitate, aspect, originalitate.
Asadar, astept fotografiile voastre si va doresc succes tuturor!
Let the best snack win!

Pentru mai multe sanse puteti participa si pe blogul Bucataresele Vesele



Participanti:

1. Florescu Raluca Elena - Cornuri fragede cu mere

Servite alaturi de un pahar de Cappy deschid apetitul pentru o masa bogata!



2. Iancu Lubita - Rosii umplute cu paste

 
Este o gustare calda, amestecul de paste scurte cu 3 feluri de branzeturi si verdeata, rezulta un gust deosebit de bun!!


3. Iancu Lubita - Cascaval umplut cu pere

In copilarie mancam foarte des paine cu marmelada si deasupra branza;cand am gustat din aceste rulouri, mi-am adus aminte de acel gust minunat;sunt cele mai simple rulouri, felii de para infasurate in felii de cascaval.


4. Liliana palade - Quesadilla romaneasca

O gustare calda, inventata de mine, un fel de placinta din paste cu telemea de oaie, ardei capia, kaizer, oua, marar, rosii si condimente.


5. Mariana Joja - Salata de ceapa cu portocale si rosii cherry

Portocale, ceapa rosie taiata rondele sau ceapa verde, rosii cherry sau de care aveti, sos vinegreta... este racoroasa dar merge ca gustare si acum....


 6. Mariana Joja - Bruschete cu rosii si usturoi

Felii de paine coapta, rumenita, rosii taiate cubulete, usturoi taiat marunt, ulei de masline, condimente de care va plac, eu am mai folosit busuioc...




7. Mariana Joja - Mere cu nuca si scortisoara

Mere scobite de cotor le umplem cu nuci, stafide si cuburi de mere pe calr le imbalsamam cu zahar si scortisoara, dupa gustul fiecaruia, ledam la cuptor pana se inmoaie si capata arome imbietoare la degustat, o gustare intre mese...




8. Calistru Irina - Mini checuri cu portocale si merisoare

Sunt niste prajiturici extrem de parfumate ce sunt perfecte pentru gustarea de dimineata, alaturi de un pahar de lapte. Gustul lor intens este dat de coaja de portocala proaspat rasa si sucul proaspat stors de portocala care inlocuieste jumatate din cantitatea de lapte folosita de obicei in reteta de baza.





9.  Cretu Veronica - Pate pe carpacio de mere

Pentru acest concurs am pregatit o gustare fina, foarte gustoasa. Am preparat in casa un apetisant pate de ficatei de pui pe care l-am aranjat pe un carpacio de mere proaspete scaldate din belsug cu un savuros sos din otet balsamic si presarat cu miez de nuca pentru plus de gust.





10. Cretu Veronica - Somon afumat cu portocale

Am pregatit o gustare savuroasa si usoara cu portocale si somon afumat.
Am aranjat pe farfurie felii de portocale si grapefruit, am aranjat trandafiri din somon afumat si apoi deasupra cubulete de fenicul marinat 10 min in sos de otet balsamic.







11. Iancu Lubita - Pizze cu fructe

Nu va ganditi ca vin cu adevarate pizze, doar aspectul asemanator cu pizze; straturile de aluat de placinta unse cu unt si coapte, fac o adevarata "revolutie"in gura!! blat crocant, fructele moi in interior si crocante la exterior, un adevarat deliciu!





12. Iancu Lubita - Cosulete cu branza si fructe
Aceste cosulete sunt tot atat de delicioase; cosuletul crocant cu aluat de foitaj, iar interiorul cu crema de branza Almette si fructele amestecate cu putin coniac





13. Cretu Veronica - Rondele de rosii cu ou

Pentru acesta reteta am folosit rosii proaspete taiate felii nu foarte subtiri peste care am asezat o delicioasa salata de ou cu smantana.




14. Monica Horoiu - Mar copt umplut cu pere, portocale, bacon, nuci si gorgonzola

Marul (crud) se scobeste si se taie felii apoi se trece fiecare felie prin suc proaspat de portocale. Se reasambleaza.
Baconul se taie marunt si se prajeste pana devine crocant. Se amesteca cu bucatele de para, de portocala, nuci sfaramate, prune uscate si gorgonzola. Cu acest amestec se umple marul si se da la cuptor. Se serveste cu miere de albine.




15. Monica Horoiu - Bruschete cu portocale, mere, pere si rosii

Portocala, para si rosia se taie felii si se pun la copt intr-o tigaie. Presaram piper proaspat macinat si rozmarin verde tocat marunt. Lasam la foc mic 4-5 minute. Feliile de paine le stropim cu sucul lasat de fructe si le presaram cu chilli. Asezam pe fiecare felie de paine cate o felie de fruct preparat si servim. 




16. Steluta Serb - roșii umplute cu ciuperci și orez

O gustare de post care se poate consuma calda sau rece. Rosii umplute cu ciuperci pleurotus, orez, multă verdeață și condimente.



17. Steluta Serb - Mere umplute cu legume si suncă

O gustare dosebita, o combinaÈ›ie de legume cu È™uncă, cu un aspect deosebit. 





18. Cretu Veronica - Mini bruschete cu rosii si busuioc

Inimioare din foietaj taiate pe jumatate si rosii taiate cubulete foarte mici peste care punem sare, busuioc si putin ulei de masline au devenit niste minibruschete savuroase.

 



19. Cretu Veronica - Minitarte caprese

Dreptunghiuri din aluat foietaj peste care am aranjat doua felii de rosie apoi felii de mozzarella. Am presarat sare si busuioc pentru gust si aroma. Putin ulei de masline pentru savoare. Se coc la foc iute pana se rumenesc si devin o gustare minunata.





20. Aluculesei Brandusa - Rulada cu sos de portocale

O rulada umpluta cu sos proaspat de portocale, savuros si racoros! O gustare perfecta pentru dupa amiaza, este un adevarat deliciu, are o tehnica putin mai dificila de rulare, insa merita efortul, se topeste in gura si aroma portocalelor te duce cu gandul la vacante exotice. 


21. Simion Lidia - Rulada de brie cu portocale

Branza brie se curata de pelicula fina de mucegai si se topeste la bain-marie. Se intinde pe o folie alimentara cu ajutorul unui sucitor. Se adauga felii de portocale si se ruleaza. Se serveste pe felii de pere cu fistic presarat deasupra. 


22. Calistru Irina - Rondele delicioase din mar 

 O gustare rapida din felii de mar verde stropite cu lamaie, unse cu miere de albine si presarate cu musli, goji si bucatele de nuca.




23. Calistru Irina - Mini-tarte cu branza si rosii

O gustare ce poate fi consumata atat calda cat si rece. Aluatul de tarta este unul clasic cu unt, ou si faina, compozitia din branza, oua si patrunjel, deasupra feliute de rosie si cascaval ras. Date la cuptor 40-45 minute, sunt o minunatie.




24. Calistru Irina - Rozete cu praz, rosii si seminte 

Baza rozetelor este din aluat sarat de tarta intins si decupat cu o cana apoi facuti zimtii cu mana, un strat de praz rondele calit intr-un strop de ulei cu 2 catei de usturoi, cateva seminte de pin si de floarea soarelui iar deasupra o felie de rosie care sa intregeasca imaginea. Se dau la cuptor 15-20 minute pana in momentul in care aluatul s-a copt.




25. Calistru Irina - Cosulete cu sos de portocale acoperite cu mereng - o combinatie delicioasa de sos de portocale in cosulete aromate, acoperit cu un strat de mereng care se rumeneste frumos la cuptor. O excelenta gustare dulce intre mese.


26. Lazar Iulia - Roșii umplute cu cuș-cuș

O gustare caldă sau rece, plină de vitamine! Roșii umplute cu cuș-cuș, ardei kapia, oregano și cașcaval.
O rețetă simplă și delicioasă!


27. Mihaela Mitran - Salata de fructe

La salata mea de fructe am adaugat cam ce fructe am gasit pe piata: mere, pere, portocale, grapefruit, banane, kiwi. Le-am taiat si asezat intr-un bol micut.
Pentru un plus de savoare, pe deasupra am pus patratele de ciocolata.




28. Placinta Oana - Felii de portocale cu crema de avocado

Pentru aceasta gustare am folosit: 1 portocala, 1 avocado, sucul de la o portocala mica, 1 lingura lichior de cirese amare
Am curatat portocala de coaja si am desfacut-o in felii pe care le-am asezat intr-un castron. Am scos samburele de la avocado si l-am taiat cubulete apoi l-am mixat impreuna cu sucul de portocala si lichiorul de cirese. Piureul obtinut l-am turnat peste feliile de portocale


29. Maciuca Felicia - Tarte cu rosii cherry

Ideale ca gustare, in care se imbina culorile astfel ca stimuleaza pofta de mancare,combina gustul usor acrisor al rosiilor cu cel al spanacului si dulceata branzei Ricotta




30. Maciuca Felicia - Gustari cu ierburi, rosii si branza

La care am folosit aluatul fraged si sfaramicios din care am facut cosulete pe care le-am umplut cu branza amestecata cu frunze de ceapa verde,ierburi si rosii cherry umplute cu branza


31. Vilceleanu Rodica - Pere cu branza si nuci

Mi-au placut intotdeauna perele, mai ales iarna cand imi par a pastra o parte din aromele verii. Astfel am preparat gustari in care am combinat branza, ierburi si nuci zdrobite. Am scobit fiecare para si le-am dat la cuptor pret de 10-15 minute cat sa se inmoaie putin si sa li se dezvolte aroma mai mult.


32. Calistru Irina - Salata Caprese in cosulete de parmezan

Un mod inedit de a servi orice salata sunt cosuletele din parmezan facute din parmezan ras si putin pesmet. Eu am ales sa le umplu cu salata Caprese pentru care am folosit rosii, mini-mozzarella, ulei de masline, busuioc si un praf de sare.


33.Fructe cu branza calcica

Se feliaza fructele: o jumatate de mar rosu, o jumatate de para si cateva felii de portocale , se pun in pahar 2 linguri de branza si deasupra fructele , se decoreaza cu afine si seminte de rodie. Se fac bile din branza calcica si fistic si se storc bine de zer. Se pun deasupra . Se presara cu putin fistic si un strop de zahar brun. Se serveste dupa ce a stat la rece


34. Nicoleta Grofova - Piersici cu sunca si capsuni


Jumatati de piersici umplute cu crema de branza branza. Pentru un plus de savoare sunca o asezam in forma de cornet peste umplutura iar in interiorul cornetului de sunca asezam o bucatica de capsuna. Decoram cu piper proaspat macinat sau cu frunze de patrunjel si servim cu felii de paine prajita.  





35. Steluta Serb - Aperitiv cu portocale

Un aperitiv aromat, racoros si festiv. Contine: portocala, branza cu smantana, ou, ardei rosu, salata verde si condimente.


36. Bobol Liliana - Platou cu branza si fructe

Se feliaza branzeturile pe care le aveti la indemana, eu am pus brie felii, cascaval cuburi cu putin piper si branza dulce cu fistic si cateva masline verzi fara samburi si se pun pe o tava.
Se feliaza fructele: para, marul, portocala si kiwi, se pun pe o tava, cateva afine, cateva seminte de rodii.
Se adauga rosiile cherry si un pahar de suc de rosii pe care am presarat un strop de piper. Se servesc reci ca gustare, oricand .



37. Cristina Palamut - Clatite cu suc de rosii, ricotta si topping de mere cramelizate

Clatite pufoase ce au in compozitie: lapte, faina, ou si suc de rosii, iar pe post de umplutura o compozitie de ricotta si cubulete de pere. Drept topping sunt utilizate mere caramelizate si bucatele de portocale.
Clatitele se servesc alaturi de un pahar de cappy de piersici.



38. Palade Liliana - Mini cheesecake din cartofi cu branza, masline si rosii

O gustare care se face foarte repede din 2 cartofi fierti in coaja, pasati bine cu unt, sare, piper si cas de vaca, care se servesc cu stelute din rosii, masline si branza. Va garantez ca va deveni gustarea voastra preferata dupa ce veti gusta o data din ea!



39. Coman Ligia - Rosii umplute

Am folosit rosii Bio le-am crestat cu un aparat special si le-am umplut cu Kaiser,ardei rosu cubulete,ierburi de provincie iar pe deasupra am ornat cu crema de branza ierburi de provincie si masline verzi.



40. Coman Ligia -Pizza cu rosii,mozzarella si ciuperci 

Am facut o coca ptr pizza pe care am intins-o cu sucitorul,am uns cu Ketchup Bio din rosii,si am pus toate ingredientele feliate, rosiile,mozzarela ciuperci,masline verzi, am dat la cuptor ptr coacere,se presare la final busuioc si cascaval ras.  


41. Cretu Veronica - Salata de fructe de mare cu portocale

Din portocala curatata cu grija sa nu rupem coaja aranjam o cupa.Miezul se taie in cuburi alaturi de un cartof fiert,1 para,200 gr fructe de mare fierte.Se stropesc cu un sos din ulei de masline,suc de la portocala si 1/2 lamaie,putina sare.Aranjam salata in cupe si decoram cu piper rosu. Este un deliciu!



42. Cretu Veronica - Salata de pere in cupe de pamezan

Din parmezan topit in tigaie,pus peste o forma sa sa racesca realizam niste cupe.
Salata verde foarte tanara,pere,miez de nuca obtinem o salata pe care o stropim cu zeama de lamaie,ulei de masline si putina sare.Aranjam pentru servire salata in cupe.



43. Coman Ligia - Muffins cu mere si frisca de suc de sfecla rosie

Am facut o compozitie ptr muffins din oua,zahar,faina praf de copt,mere calite cu unt de soja,iar cand aupost pe jumatate coapte am pus pe deasupra cateva felii de mere si le-am ornat cu frisca amestecata cu cateva linguri de suc natural de sfecla rosie.





44. Paslaru Ileana - Strudel cu mere

Pentru acest concurs am pregatit o gustare delicioasa si usoara cu mere. Am folosit un foeietaj, 5-6 mere, zahar, scortisoara si nuci




45. Maria Mihalache - Pasta de peste picanta si aromata


O savuroasa pasta de peste picanta,pentru care am folosit chili rosu, si aromatizata cu patrunjel verde proaspat alaturi de cateva felii de rosie poate face deliciul unui mic-dejun.


46. Rodica Valceleanu - Cuburi

Gustare usor de preparat la care am folosit paine de secara cu seminte, iar intre felii o crema de branza .Pe straturi am folosit dupa inspiratie cuburi mici de rosii, cuburi de para, masline verzi, negre si chiar felii de bacon.Am ambalat in folie si am dat la rece cateva ore.



47. Rodica Vilceleanu - Rulouri

Felii de sunca umplute cu branza si putin iaurt in care am amestecat cuburi mici de rosii.


48. Dinu Maria Otilia - Gustari cu rosii chery,perle de branza si germeni de ceapa rosie

Mici gustari ce incanta privirea si papilele gustative.Efectele cepei si gustul acesteia in combinatie cu rosii....e minunat insa nu la fel de placut e si mirosul.
Inlocuirea cepei cu germeni de ceapa rosie ,ne dau savoare,sanatate si un gust fin.





49. Dinu Maria Otilia - Gustarile regelui

Se numesc asa datorita ingredientelor fine,gustoase si sanatoase....rosii cherry,vavocado,vseminte de in,vmiere si germeni de trifoi rosu si foarte putin germeni de ceapa rosie.
Se trec prin miere,vseminte de in si apoi se adauga putin avocado si germeni.
Gustari fine si delicioase.Daca va place mai aromat ,inlocuiti semintele de in cu susan alb si negru.





50. Dinu Maria Otilia - Tartine cu avocado si portocale

Folosind paine integrala cu seminte,gustul este mai intes.Se striveste bine avocado cu putin ulei de masline ,se sareaza usor iar deasupra nelipsitele portocale,aromate care fac totul la aceste gustari.





51. Cretu Veronica - Omleta cu rosii

Rosiile proaspete date pe razatoare si apoi fierte pana obtinem un sos le amestecam cu oua batute ,condimentate dupa gust.Se prajesc pana se incheaga ouale. La servire radem putin cascaval.Sunt o gustare perfecta!





52. Cretu Veronica - Cocktail de fructe cu iaurt

O gustare deosebit de revigoranta din iaurt natural si multe fructe proaspete.
Cocktaiul-ul de fructe este din:piersici,pere,mere,portocale si grapefruit rosu taiate cubulete,indulcite cu 2-3 linguri de miere.In cupa se aseaza alternativ straturi de fructe si iaurt.





53. Palade Liliana - Steaua din mar - O bunatate pentru sanatate.

 Se face repede si usor si e foarte buna intre mese sau chiar inainte de a lua masa. Se razuiesc merele si se amesteca cu nuca macinata, putin unt si zahar pudra, (optional si biscuiti digestivi faramitati) iar cine prefera poate aroma cu scortisoara. Se poate monta in forma de steluta asa cum se vede in poza mea, sau in orice forma dorim. E un deliciu plin de sanatate si potrivit pentru toate varstele.





54. Picincu-Hobjila Viorica - Fructe vibrante 

Cubulete de mar, para, portocala, scaldate in sirop de compot cu gelatina, si baza de biscuiti (biscuiti+lapte); o gustare rapida si sanatoasa!




55.  Marculescu Octavia _ Omleta bogataOMLETA BOGATA
Binecunoscuta omleta in care am adaugat sunca, ceapa verde, mozzarella si rosii pt decor, sare, piper




56. Marculescu Octavia -GUSTARE CU SUNCA

Foietaj de casa de data aceasta ,taiat patrate mai mari, felii de sunca , de cascaval si de rosii asezate pe fiecare dupa ce le-am uns cu bulion si am presarat patrunjel verde. Deasupra o felie de rosie si de cascaval . 





57. Marculescu Octavia - Foietaj cu pui

Aluat de foietaj decupat frumos si un amestec gustos din rosii decojite,piept de pui,putin usturoi si condimente





Distribuie daca iti place:

24 de comentarii :

  1. Multumim de concurs. Putem folosi si fructe confiate/din compot? Ca am "in cap" o gustarica, dar unul din fructele ce ar trebui folosit nu prea se gaseste proaspat in acest moment.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Monya, desi si fructele din compot sau cele confiate sunt foarte gustoase din pacate la cest concurs doar fructele proaspete le putem folosi, fiindca sucul cappy e ffacut din fructe (sau legume) proaspete. Sunt convinsa ca vei gasi o alta idee delicioasa :) Succes!

      Ștergere
    2. Am inteles. Multumesc. Putem posta mai multe retete? sau doar una?

      Ștergere
    3. Mai multe fotografii, mai multe sanse. :)

      Ștergere
  2. Trebuie sa folosim toate sortimentele in aceeasi reteta? sau poate sa fie numai unul? Multumi Vio de concurs,esti minunata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa folosesti cel putin unul din cele 5 sortimente, te astept cu fotografiile, succes!

      Ștergere
  3. Multumim Vio pentru concurs,m-am pus pe treaba,am avut multe idei in minte dar nu am avut timp sa le facpe toate;sper sa fie bine ce am facut;pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, e super bine, mult succes si nu uita, mai multe fotografii, mai multe sanse!

      Ștergere
  4. Sper sa ajung si eu la timp cu una-doua retete. Interesant concurs si tare ma tenteaza aparatul foto :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Vio, acum am vazut concursul tau....super, sper sa pregatesc si eu ceva pana se termina. Gustarile cu fructe sunt preferatele noastre....yami, yami

    RăspundețiȘtergere
  6. Am tot steptat sa se termine saptamana sa am timp de pregatit gustari.
    Maine voi pune cateva idei in practica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Palade Liliana08 martie, 2014 00:26

    Vio..am o nedumerire...gustarile pot fi atat calde cat si reci conform definitiei...ceea ce am pregatit eu...o gustare calda cu rosii la cuptor...nu are cum sa se incadreze, deci, la.."fructele si legumele proaspete" folosite la prepararea sucului, asa cum sfatuiai pe cineva mai sus...sa inteleg totusi ca gustarile calde nu pot face parte la acest concurs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, am primit mail-ul tau, e in regula, atat timp cat ai folosit rosii proaspete, chiar daca acestea au fost preparate termic ulterior. Persoana de mai sus intreba daca poate folosi fructe confiate :) Succes, si nu uita, ,mai multe fotografii mai multe sanse!

      Ștergere
  8. Putem trimite și deserturi sau doar gustări? O zi frumoasă de ziua noastră! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar gustari, spre finalul articolului am pus si link catre definitia gustarii. Te astept cu drag, si nu uita, mai multe fotografii mai multe sanse :)

      Ștergere
  9. Am trimis si eu o reteta in cursul zilei de ieri. Sper ca ati primit-o !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, am primit, acum am ajuns acasa si imediat voi adauga toate retetele primite. Succes si nu uita, mai multe fotografii, mai multe sanse! :)

      Ștergere
  10. Buna Vio,unde pot incarca poze ptr concurs, pa mail sau in alta parte,nu vad nici cum unde :) merci :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Am trimis o poza pe mail si inca nu a fost publicata.Ce s-a intamplat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Momentan nu sunt in tara, sunt in vacanta si accesul la internet este destul de limitat, am primit toate mailurile si incursul zilei de maine vor fi publicate toate. Succes!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes