ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 iul. 2013

Dulceata din fructe de soc




In dulceata asta natura a inchis o adevarata desfasurare de forte, incat as indrazni sa spun ca e un medicament cum rar intalnesti, o adevarata minune a naturii! Daca aveti ocazia sa culegeti fructe de soc neaparat sa faceti dulceata asta, pe langa faptul ca e absolut minunata, e si un medicament bun la toate. Socul e un puternic stimulent al sistemului imunitar concurand cu succes cu vaccinurile antigripale. Si ca sa va faceti o idee gustul si textura sunt asemanatoare cu cel al dulcetii de mure.
 Despre beneficiile fructelor de soc puteti citi mai multe aici: http://www.formula-as.ro/2004/636/medicina-naturista-25/socul-si-fructele-lui-5412


Ingrediente:

1 kg fructe de soc
1 kg zahar
100 ml apa
zeama de la o lamaie
3 plicuri zahar vanilat



 Mod de preparare:

Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei ape si le lasam deoparte.
 

Intr-un vas fierbem apa impreuna cu zaharul pana se transforma in sirop.
 

Adaugam fructele de soc, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
 

Din acest moment fierbem circa 45 minute dulceata. Pare mult, insa dulceata de soc se leaga mai greu decat o dulceata obisnuita. 
 Punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate si capsam bine borcanele.  Intoarcem borcanele cu fundul in sus pana se racesc, impiedecand astfel aerul sa intre.


Distribuie daca iti place:

38 de comentarii :

  1. cred ca este exceptionala, mai ales pusa pe o felie de paine cu unt, dar din pacate nu gasesti foarte usor aceste fructe....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil depinde de zona, undeva in apropierea Galatiului avem o padure intreaga de soc :)

      Ștergere
    2. La noi in suceava gasesti soc prin toate rapele

      Ștergere
    3. La mine sa nascut in gradina dar!! nu de mult timp culeg fructul.Pe papanas este un deliciu ...

      Ștergere
    4. reteta ERONATA !!!
      Nu se face siropul si apoi fructele mu e corect. se distrug principiile active din minune de soc, ce pacat ca nu studiati si publicati greseli majore!

      Ștergere
    5. Draga necunoscuta/necunoscut
      Pai lumineaza-ne si spune-ne cum trebuie sa procedam, atunci. Vii doar asa si arunci cu acuzatii, argumentele unde sunt? Eu nu zic nici ca e bine cum procedez eu, dar nici tie nu iti pot da dreptate daca nu iti argumentezi comentariul.

      Ștergere
  2. Ne facea mama in copilarie. Avea un gust nemaipomenit. Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acum e momentul. S-a copt socul si il gasesti prin toate rapele. Ma duc sa culeg, pentru ca iese o dulceata nemaipomenita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce bine, la noi deja s-a trecut :(

      Ștergere
    2. Am cules ultimele fructe de pe linga mine inainte de a veni vremea rea in Londra... sper sa iasa bine, a durat o ora jumatate sa separ bobitele pentru 1kg de fructe...miine trecem de la 29 la 17 grade...

      Ștergere
  4. Cred ca atunci cand ai scris tu Maria era prea devreme. Acum la noi in sat sunt fructe din astea peste tot. Azi am cules foarte repede 3 kg de fructe, ajutata de copii mei, de 5 si 10 ani. Sunt nerabdatori s-o deguste. M.R.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super, multa sanatate copilasilor! Si copiilor mei le-a placut foarte mult.

      Ștergere
  5. Buna , mia adus cineva aceste fructe culese dar sunt zdrobite sunt culese de cateva zile , lea tinut la frigider , eu nu mai pot sa le folosesc la dulceata , ce pot face cu ele. Au si codite si nu le mai pot allege ca sunt strivite bobitele . Sa le arunc? Nici nu le mai pot spala .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, poti face tinctura de soc. Le faci suc si le amesteci cu alcool in proportii egale (o parte suc, o parte alcool) si s elasa la macerat cateva zile. In link-ul din descrierea retetei gasesti mai multe despre beneficiile acestei tincturi.

      Ștergere
  6. Am facut si eu anul acesta dulceata de soc, pentru prima data.Este super delicioasa.Multumesc pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. anul acesta fac a doua oara , mi_am dorit de mult dar asa de tarziu am reusit . am facut 12 borcane .un deliciu . ceva extraordinar de buna , acum e pe foc si fac si sirop pt copil deoarece il bea cu apa minerala sau plata . multa sanatate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in sfarsit dau de cineva care face si sirop din fructe de soc.Poti sa-mi spui cum se face, te rog!? De dulceata ma apuc si eu acum, dar am mult soc si vreau sa fac si sirop. Multumesc din suflet si toate bune,
      emilia

      Ștergere
  8. Este o dulceata delicioasa care poate reprezenta o surpriza placuta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bobitele astea mici negre nu sunt macese si nici soc se numesc boz, sunt foarte gustoase si sanatoase trateaza tusa

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau, dar te contrazic, sunt chiar fructe de soc, am dat si un link la inceputul postarii inde scrie si despre multiplele lor beneficii!

      Ștergere
    2. ai grija cu boziile...se pot confunda

      Ștergere
    3. Sosul este diferit de boz socul este deja ca un copac mai mic sau mai mare bozul este o planta care iarna moare si primavara radare iar bozul este toxic spre deosebire de soc cand eram acasa il duceam cateva crengi vara cand era foarte cald si-l puneam in cotet la gaini si mureu paduchii ca sa nu dam cu chimicale sa afecteze si pasarile iar pasarile erau foarte inteligente nu se atingeau de planta

      Ștergere
  10. nu face confuzie intre soc si boz..nu e unul si acelasi lucru!documenteaza-te!....

    RăspundețiȘtergere
  11. este usor de recunoscut ,bozul creste ca o tufa,are un miros intepator iar florile au si ele un miros respingator si este toxica toata planta.Eventual bobitele de boz pot fi folosite la vopsirea in kaki a unor panzeturi.Socul creste ca un arbust,cei mai batrani sunt chiar ca niste copaci. Florile au un miros inconfundabil,sunt pline de polen si de ...albine

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corecta descrierea amandoura, dar afirmatia cu albinele este falsa. Socul este inexistent pentru albine, nu produce nectar si albinele nu-l viziteaza. Asta nu inseamna ca florile si fructele de soc ar fi mai putin valoroase!

      Ștergere
  12. Bozul este bozul, socul este socul!
    Doar cine vrea ii confunda!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu e cam putina apa? Abia acoperi zaharul cu apa aia.

    RăspundețiȘtergere
  14. buna! eu am avut o cantitate mai mare de fructe,adica 6 kg cam cat timp are trebui sa le las la fiert?multumesc si iti doresc o zi minunata

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua,
    tuturor celor care aveti gusturi rafinate, pot sa spun drespe aceasta dulceata ca
    este o delicatesa.Isi lasa amprenta aromei si cand este consumata simplu!
    O stiu aceasta reteta de la bunica mea.Are multe proprietati socul, in special, din ce stiu eu si pentru stomac.Usoara de consumata!!! Chiar daca creste in locuri mai greu de patruns si cam neplacute la vedere este deosebita!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu adaug defel apa,numai zaharasc fructul sil amastec binisor si las asa vreo citeva ore sau peste noapte si zaharul se topeste si sloboade si putin must , a doua zi pun la fert si ferb numai cite 10 minute las sa se raceasca si apoi iara 10 minite si asa de 4 ori fac si se primesc 40 minute , si atunci si dulceta se primeste mai groasa la urma daca vreai adaugi socul de lamie mmmmm super

    RăspundețiȘtergere
  17. Numele meu este,allexy,... În acest an am făcut 50litri sirop din flori de soc și am uscat2kg flori pentru ceai... din 5kg de fructe am făcut sirop de fructe (6litri) șiacum pregătesc dulceata 4kg fructe de soc

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu consum zilnic dulceata de soc.este nemaipomenita

    RăspundețiȘtergere
  19. albinele viziteaza socul.am in gradina si am probleme cu ele ,asa ca nu este valabila afirmatia.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes